»Sam u vodi«, legendarna pjesma grupe Let 3, u novom ruhu, uz iznimnu izvedbu Tereze Kesovije i Prlje, najavljuje nadolazeći album riječke grupe čija će koncertna promocija biti na prvoj petoljetki AntiValentinova, u subotu 15. veljače u zagrebačkom Boćarskom domu.

Sam u vodi« jedan je od neizostavnih hitova iz velike i uspješne diskografije Leta 3 objavljen davne 1989. na njihovom mitskom albumu »Two dogs funcking«. Sada nam predstavljaju novu, fantastičnu verziju koju su realizirali s jednom od diva naše glazbene scene, legendarnom Terezom Kesovijom. Njezin specifičan glas i izričaj savršeno su se uklopili uz vokal Zorana Prodanovića Prlje te uz nove aranžmane stvorili moćnu pjesmu od koje cijelim tijelom prolaze trnci.

– Kada sam bio mali, padao sam u nesvijest kad je pjevala, kad udahne osvoji cijeli svijet pa sam često maštao o suradnji i uvijek mislio da je to nemoguće. Tereza je nevjerojatna jaka osoba koja ima ogromnu energiju, fenomenalan glas, očito zato može otpjevati ovu zahtjevnu pjesmu koja traje 10 minuta u kojoj se nježno pjeva i neljudski urliče… Uz Prlju to može samo Tereza, rekao je Damir Martinović Mrle, a Prlja dodao:

– Ona je kao osoba, dama i umjetnica jedinstvena pojava. Malo je ljudi s takvom količinom energije. Moj bonton mi nalaže da ne spominjem njezinu dob, ali pored velike Tereze u studiju sam se osjećao kao pučkoškolac, doslovno su mi se gaće tresle. Ta žena je zemljotres. Sretan sam i ponosan što sam dobio priliku s takvom veličinom dijeliti mikrofon i pjesmu.

Novi nosač zvuka Leta 3 donosi obrade klasika diskografije benda. Prvi put su ga predstavili prije dvije godine na AntiValentinovu #3 novim ruhom »Izgubljenih« u kojem gostuje mariachi bend El Combo i TBF. Te su večeri premijerno izveli i pjesmu »Tišu«, šatrovačku obradu velikog hita Novih fosila »Šuti moj dječače plavi«, u kojoj su veselu energiju Meksika trubama, gitarama i violinama, odlično dočarali El Combo. Letovci su nastavili suradnju s veselim mariachima i ususret prošlogodišnjem izdanju AntiValentinova, uz pojačanje najbržeg trzaja u speed metalu, duše od čovjeka i rockera velikog srca – Vuce, predstavili »Goluba Vasu«, apdejtanu verziju legendarnog »Goluba Dinka«.

Komentari

komentara