Legendarni album riječke grupe Paraf »Zastave« iz 1984. godine reizdan je na vinilu kao specijalno izdanje u povodu 35. obljetnice objavljivanja, s originalnim mixom i dodatnom skladbom »Metalci«.


Album koji predstavlja njihovu treću fazu djelovanja, donosi najkompleksniji i najambiciozniji diskografski korak Parafa. »Zastave« su zaboravljeno remek-djelo hrvatske i jugoslavenske rock glazbe, jedan od vrhunaca jugoslavenskog rocka.

»Zastave« su jedan od najraritetnijih albuma na ovim prostorima s obzirom na malu inicijalnu nakladu, tako da će ovo obnovljeno izdanje razveseliti ponajviše ljubitelje vinilnih zapisa.

Album »Zastave« kao i CD box-set »Sabrana djela 1976.-1987.« Paraf će promovirati na velikoj regionalnoj turneji. Svirat će skladbe sa sva tri studijska albuma (»A dan je tako lijepo počeo«, »Izleti« i »Zastave«), u sklopu nastupa koji su dosad potvrđeni. Paraf će nastupiti u kombiniranoj postavi, s Vim Colom i Valterom Kocijančićem kao vokalima, članovima obje izvorne postave kao i glazbenicima koji su već nastupali u koncertnim postavama benda.

Potvrđeni su nastupi 14. prosinca u Beogradu (Dom omladine), 20. prosinca u Rijeci (Pogon kulture), 13. veljače u Ljubljani (Cvetličarna, AntiValentinovo #2) i 15. veljače u Zagrebu (Boćarski dom – AntiValentinovo #5). (I. Ko.)

 

Komentari

komentara