Torpedo Syndicate Zagreb i AKC Attack! ponosno predstavljaju osmo Torpediranje i premijerno u Hrvatsku i Zagreb dovode T.S.O.L. (True Sounds Of Liberty), legendarni kalifornijski hardcore punk bend osnovan davne 1978. godine.

U Zagreb dolaze tri originalna člana benda: Jack Grisham, Ron Emory i Mike Roche. Bubnjar Todd Barnes preminuo je 1999. godine, a ovaj put mu je zamjena još jedan veteran kalifornijske scene, Chip Hanna iz U.S. Bombs. Kao predgrupe nastupit će Abergaz, socio-kulturološki pankenrol bombarder i EkeBuba, speed punk mašina koja melje od 2011.
T.S.O.L. 1981. izbacuje istoimeni EP koji danas ima legendaran status. “Abolish Government / Silent Majority” i “World War III” ostavljaju dubok trag na hardcore sceni, ali bend sa svojim albumom prvijencem skreće u gothic vode i izbacuje ”Dance With Me” s pjesmom koja je do danas ostala njihova najpoznatija, ”Code Blue” koja tematizira nekrofiliju.
Svojim drugim albumom ”Beneath The Shadows”za Alternative Tentacles još se više potvrđuju kao gothic rock bend u maniri The Damned i Siouxsie and the Banshees. Pridružuje im se i Greg Kuehn na klavijaturama koji je danas član, a čija su dva sina članovi kalifiornijskog garage punk benda FIDLAR.
Godina 1983. je prekretnica za bend nakon što ga napuštaju Grisham i Barnes. Joe Wood zamjenjuje Grishama i bend objavljuje ”Change Today” a cijela priča ide sve više u smjeru glam rocka.
Grisham 1995. osniva punk rock supergrupu The Joykiller gdje mu se pridružuje i Emory.
Nakon tužbe Wooda i sudske pobjede 1999. na pravo korištenja imena Grisham i ekipa (do tad svirali pod pravim imenom kad su mogli ili pod imenom LOST) 2001. izbacuju ”Dissapear”.
Abergaz je socio-kulturološki pankenrol bombarder predvođen neponovljivim Njecom. Ove godine su proslavili deset godina postojanja i upravo objavili svoj četvrti studijski dugometražni konceptualni album naziva “Proboj biti postojanja” za Slušaj Najglasnije etiketu. Album sadrži ukupno četiri plus bonus poglavlja, redom naziva “Primitiva”, “Uron”, “Nećkanje”, “Krajnost” te bonus ep “Površina” i moći će se nabaviti na koncertu skupa s majicom za svega 70 kuna.
Vrata kluba otvaraju se u 20h, a karte po cijeni od 50 kuna nabavite na blagajni kluba.

Komentari

komentara