Popularna riječka rock grupa Let 3 preksinoćnjim je koncertom označila jedan od središnjih događaja višemjesečnog obilježavanja 20 godina rada zagrebačke Tvornice kulture što će biti proslavljeno s 20 koncerata domaćih i inozemnih izvođača.

Nakon nezaboravnog prošlogodišnjeg nastupa, grupa se u Šubićevu vratila jedinstvenim setom, posebno složenim za novo zagrebačko ukazanje.

Kao uvod u cjelovečernji nastup članovi benda izveli su svoj prvi ekološki performans »Spavanjem protiv klimatskih promjena«. Kako su najavili, na to ih je primorala globalna zabrinutost zbog uništavanja ozonskog omotača. Kako su objasnili, performans je predstavio osobne stavove članova grupe vezanih uz aktualnu problematiku čije posljedice ćemo osjećati i mi, ali i generacije koje dolaze. Uvijek drukčiji i uvijek provokativni, letovci su performans izveli ležeći, odnosno »spavajući« na madracima. Dok su ostali članovi svirali, pjevač Zoran Prodanović Prlja čitao je ulomke iz provokativnog bestsellera »Seksualni život Catherine Millet«, vlasnice i urednice pariškog časopisa Art press.

– Tko spava, ne zagađuje. Puno spavanja, manje zagađenja – bio je jedan od mota performansa.

Nakon performansa, bend je brojnoj publici priredio koncert za pamćenje sastavljen od dosta pjesama koje već dugo nije izvodio, iz doslovce svih faza više od tri desetljeća duge karijere. Oduševljeni fanovi dobili su i dva bisa, a sve je zaključeno hitom »Sam u vodi«.

Komentari

komentara