RIJEKA – Nakon sjajnog albuma »Link«, nominiranog za diskografsku nagradu Porin 2018. godine u svim jazz kategorijama, cijenjeni riječki bubnjar Branimir Gazdik objavio je album »Live At Trsat Castle«.

Riječ je o live CD-u i DVD-u za koji je materijal snimljen na Trsatskoj gradini 27. kolovoza ove godine, u sklopu turneje koju je ljetos održao Branimir Gazdik Quartet.

– U životu svakog iskrenog glazbenika koncertna pozornica je posebno mjesto. Mjesto gdje nema varanja, mjesto gdje se »vade sve karte na stol« – slušanje, poštovanje, interakcija i povjerenje.

Imam sreću da svirajući sa svojim quartetom pozornicu dijelim s (prema mojem mišljenju) nekima od najboljih glazbenika na ovim prostorima.

To su istinski glazbeni vjernici i veliki emotivci koji ne kalkuliraju nego na svakom koncertu daju 120 posto sebe. Među nama vlada veliko glazbeno i ljudsko povjerenje.

Želja mi je bila zabilježiti jednu glazbenu epizodu na našem zajedničkom glazbenom putovanju, o svom novom albumu rekao je Gazdik.

Izvrsni suradnici

Osim njega, kvartet čine vrsni hrvatski glazbenici – Vedran Ružić (električni bas), Maasej Kovačević (klavijature) te Lenart Krečič, jedan od najcjenjenijih slovenskih saksofonista, dok je glazbeni producent Miroslav Lesić-Lesique. Kvartet izvodi skladbe s oba Gazdikova autorska albuma – »Link« iz 2018. i »Friendly« iz 2008. godine, također nominiranog za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg jazz albuma te pokoji jazz standard u vlastitoj obradi.

Foto Davor Hrvoj

Branimir Gazdik cijenjeni je riječki glazbenik, višestruki dobitnik nagrade Status za najboljeg bubnjara u kategoriji pop/urbane glazbe, u kategoriji session glazbenika te 2019. godine u kategoriji jazz glazbe.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri nastupao je i studijski snimao s mnogim imenima pop i jazz glazbe (Elvis Stanić, Zvjezdan Ružić, Francis Mbappe, Marko Ramljak, Darko Jurković Charlie, Matija Dedić, Henry Radanović, Oliver Dragojević, Massimo, Marko Tolja, Radojka Šverko, Josipa Lisac i mnogi drugi). Posljednjih devet godina aktivno surađuje i nastupa sa Zlatanom Stipišićem Gibonnijem.

Posebno značenje

Album »Live At Trsat Castle« za Gazdika ima posebno značenje.

– Album je snimljen na jednoj od najljepših pozornica na kojima sam nastupao, na pozornici s koje seže pogled na moj rodni grad i na cijeli Kvarnerski zaljev, pozornici koju dijelim s nekima od meni omiljenih glazbenika, kao i u društvu prijatelja, glazbenih vjernika i predivne publike koja je došla u velikom broju podržati naš autorski rad. Zaista epizoda za pamćenje, maštao sam o takvoj. Hvala svima, rekao je.

Album uz live CD sadrži i snimku koncerta na DVD-u koja će gledatelje i slušatelje sjajnim kadrovima Trsatske gradine i vrhunskom svirkom svakako prikovati za stolice. Za vrhunske kadrove snimljene usred srednjovjekovnog zdanja u vrućoj ljetnoj noći zaslužna je ekipa iza koje se kriju: Igor Modrić, Boro Rakamarić i Robert Kalčić.

Komentari

komentara