U ponedjeljak 5. listopada u Tvornici kulture nastupa švedski post punk synth trojac Lust For Youth, a prije njih će pozornicu zauzeti mladi umjetnik iz Srbije koji nastupa pod nadimkom Luke Black.

Luka Ivanović, poznatiji kao Luke Black, 23-godišnji je pop pjevač, kantautor i multi-instrumentalist iz Beograd, koji u svojoj glazbi kombinira snažni i melankolični vokal, pamtljive synth melodije sa klasičnim zvukom klavira i jakim bass linijama. Mediji ga nazivaju svijetlom točkom srbijanskog popa i glasnogovornikom svoje generacije. Luke Black je do sada snimio 7 albuma, koje nije nigdje objavio, a tek je suradnja s Universal Music etiketom polučila prvo službeno izdanje, EP “Thorns” koji je odnedavno vani. Time je Luke Black postao prvi srbijanski pop umjetnik koji je potpisao za veliku međunarodnu etiketu, a EP je sažetak desetljeća njegovog rada.

Prvi singl “D-Generation” odmah je naišao na odobravanje publike i medija, te je kotirao visoko na domaćim radijskim postajama, ali i dobio nominaciju za singl 2014.

Lust For Youth prvi put dolaze u Hrvatsku i to na jedini nastup u regiji. Ususret nastupu i početku velike europske turneje koja između ostalih uključuje i Englesku, Belgiju, Nizozemsku, Austriju, Italiju ili Švicarsku nedavno je objavljen novi singl “Better Looking Brother”. Kritika ga već hvali nazivajući ga jednim od najzanimljivijim uradaka do sada, a stvar donosi plesni ritam perkusija, kontroliranu bass liniju i naglašene syntheve koji podupiru vokal Hannesa Norrvidea.

Ulaznice su na dan koncerta 75 kn.

 

Komentari

komentara