Dvadeset i dvije nominacije za jubilarno deseto izdanje Impaline nagrade za indie album godine, potvrđuju kako je 2019. bila sjajna godina za europske nezavisne izdavače. Među nominiranim izdanjima nalaze se i četiri koja dolaze iz naše regije, a koja su odabrali članovi RUNDE – Regionalne udruge nezavisnih diskografa, između svojih prošlogodišnjih izdanja. Ove godine to su: J.R. August – »Dangerous Mind« u izdanju Croatia Recordsa, Buč Kesidi – »Euforija« u izdanju Kontre, Seine – »22« u izdanju Monlee Recordsa i Bernay’s Propaganda – »Vtora mladost, treta svetska vojna« čiji je izdavač Balkan Veliki.


Nominirana izdanja uključuju široki raspon žanrova i izvođača, od filmske electro glazbe iz Njemačke, do finskog folka i švicarskog rocka. Impresivna je to slika europskog nezavisnog glazbenog sektora i kreativnosti europskih umjetnika.

– Ovo je sjajna lista izdanja sa 22 nominacije iz cijele Europe. Naša nagrada je i sjajan način da otkrijete nove izvođače. Ona simbolizira kreativnost bez granica. Sada je odluka na žiriju, a ove godine bit će ju teže donijeti nego ikada…, rekla je izvršna direktorica Impale Helen Smith.

Kao što ova lista predstavlja različite glazbene stilove, ona je ujedno i prozor u raznolikost jezika Europe. Na njoj možete otkriti KayaKata – hip hop duo koji slaže rime na gruzijskom, The Young Gods koji se služe jezikom velikog Molierea, Vladimira Mišíka koji pjeva na češkom, Ultimo na talijanskom…

Tko će naslijediti švedski post-punk band Viagra Boys i ponijeti prestižnu nagradu Impalinog indie albuma godine, saznat ćemo ovog mjeseca.

Komentari

komentara