Legendarni thrash metalci Slayer i Anthrax zajedno će nastupiti, na prvom takvom koncertu u Hrvatskoj, 1. lipnja u Paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma, najavila je LAA agencija koja organizira taj događaj.

Titani metal glazbe su na velikim svjetskim turnejama na kojima promoviraju nove albume, objavljene nakon višegodišnje studijske pauze. U tom paketu uspješno su poharali Europu prošle jeseni na rasprodanoj turneji, a ovoga ljeta će u toj kombinaciji odraditi svega nekoliko koncerata, uključujući i taj u Zagrebu 1. lipnja.

U Hrvatsku se vraćaju nakon točno tri godine. Slayer su u lipnju 2013. ispunili Tvornicu kulture na samostalnom koncertu, dok su u srpnju te iste godine Anthrax nastupili prije Iron Maidena u zagrebačkoj Areni.

Kalifornijski Slayer, jedan od naznačajnijih metal bendova u povijesti, proteklih je godina proživio neke dramatične trenutke. U 2013. umro je osnivač i gitarist Jeff Hanneman, a prošle godine objavili su zapaženo izdanje »Repentless«. Na novom zagrebačkom koncertu odsvirat će presjek bogate karijere u kojoj centralna mjesta drže remek djela ekstremnog rocka »Reign In Blood«, »South Of Heaven« i »Seasons In The Abyss«.

»For All Kings« jedanaesti je album njujorške petorke iz Antraxa, a bit će službeno objavljen upravo danas, 26. veljače. Bend predvođen osnivačem Scottom Ianom na sceni je, kao i Slayer, od 1981. godine. Prvotno zapaženi kao bend koji je najuspješnije križao speed metal s thrashom, u kasnijim su fazama znali ući u groove metal vode, pa čak i u grunge, pogotovo kad je taj zvuk bio na vrhuncu. Raznolikoj publici ostali su pak ponajviše upamćeni nakon suradnje s hip-hop legendama Public Enemy na obradi singla »Bring The Noize«.

Slayer i Anthrax, uz Metallicu i Megadeth, čine »Veliku četvorku« ili kvartet najvećih bendova u povijesti thrash metala.

Komentari

komentara