Svirat ćemo dugo, svirat ćemo novo i staro i želja nam je prirediti večer za pamćenje – riječi su kojima članovi splitske grupe TBF najavljuju koncert koji će na Badnjak održati u Pogonu kulture.

Nastup u klubu na Sušaku bit će im odlična prilika za predstavljanje nosača zvuka »Danas sutra« koji su objavili u lipnju, nakon četverogodišnje diskografske pauze. O novom albumu, riječkom koncertu, novogodišnjoj svirci u Splitu – više nam je otkrio Mladen Badovinac.
Na Badnjak nastupate u riječkom Pogonu kulture. Što pripremate za koncert?
– Pripremamo set listu poznatih pjesama TBF-a obogaćenu pjesmama s novog albuma. Želimo da i nove pjesme postanu jednako poznate kao i naše poznate pjesme pa ih sviramo na svakom koncertu otkad je izašao novi album.

Vrijedna sjećanja

Hoće li vam se na repertoaru naći »Nostalgična« i »Guzice i sise« za koje ste u jednom intervjuu izjavili da baš više ne leže bendu?
– Ništa nije isključeno, nekad se samo malo umorimo od nekih pjesama pa ih neko vrijeme maknemo s repertoara ili ih sviramo publici koja traži drugi ili treći bis.
Ako se ne varam, u Pogonu, bivšem Stereu, niste nastupili već više godina. Sjećate li se zadnjeg nastupa tamo?
– Sjećam se, uvijek mi je bio gušt svirat’ u tom klubu i svaki nastup pamtim po dobrom provodu. Jako mi je drago da opet radi.
Koliko općenito pamtite svoje koncerte? Događa li vam se nekad da u potpunosti zaboravite na neke održane svirke?
– Ne, ja se sjećam svih nastupa, samo mi za neke treba možda malo više vremena i podataka da se sjetim, al’ uvijek se sjetim. Ne bih volio da se ne sjećam, sjećanja su najvrednije što imam.
Ljetos ste objavili novi album »Danas sutra« na kojem ste dobro isecirali aktualno stanje u društvu. Za one koji nisu još poslušali album, o čemu sve pjevate?
– O robovanju modernom životu i anksioznosti koja ga prati, o birokraciji, road rageu, turistima, manjku ljubavi, vjeri u pobjedu svijetla nad mrakom.
Ovaj album nastao je drukčijom metodom nego vaši prethodni albumi. Kako je izgledalo stvaranje pjesama, a potom i snimanje materijala?
– Metoda nije bila bitno drukčija, ono što je drukčije su neka aranžmanska rješenja, glazbeni žanrovi, nepravilna ritmika, forma nekih tekstova… Sve smo snimali u vlastitom studiju, mogli smo tu visit’ koliko smo htjeli pa je sve skupa duže i potrajalo, htjeli smo tu i miksat’ album, al’ smo u konačnici zaključili da ćemo zbog bolje opreme to bolje napravit’ u studiju RSL u Novom Mestu u Sloveniji, i to se pokazalo točnim.
Koliko je sve to utjecalo na konačan proizvod?
– A poslušajte album, šta da vam drugo kažem?

Nova godina u Splitu

Spot za aktualni singl »Tremor« odlučili ste napraviti od videoklipova zaigranih kućnih ljubimaca vaših fanova. Otkud ideja?
– Lepšavost i vedrina glazbene podloge te pjesme evocirala je slike zaigranih životinjica.
Kako je prošla »akcija«? Kakve se sve životinjice pojavljuju u videima?
– Akcija je još u tijeku, uskoro ćete imati priliku svjedočiti rezultatu. Većinom su bjeloglavi supovi i paličnjaci.
Novu godinu dočekat ćete u Splitu. Jeste li Split odabrali zato da budete doma za doček, ili iz nekog drugog razloga?
– To se samo tako slučajno namjestilo ove godine, ne bi nam bilo mrsko ni da sviramo u nekom drugom gradu, al’ je super što ćemo bit’ blizu svojih obitelji i ići spavati u svoj krevet jer je to najslađe.

Ulaznice

Ulaznice za koncert u pretprodaji je, po cijeni od 70 kuna, moguće kupiti u OKC-u Palach, The Beertiji, Dallas music shopu, na prodajnim mjestima Entrija te na web-stranici entrio.hr. Na dan koncerta cijena će im biti 90 kuna.

Komentari

komentara