Jedinstveni glazbeno-scenski projekt Mr.Lee & IvaneSky promovirat će upravo objavljeni album »Colors« ekskluzivnim koncertom 22. travnja u ZKM-u.

Radi se o projektu nastalom pod krovnim imenom Strukturne ptice koji je prije nekoliko desetljeća prethodio kasnijim inkarnacijama Let 2 te konačno Let 3, a koji je u zadnjih nekoliko godina fermentirao u kazališnom i filmskom glazbeno-scenskom djelovanju Damira Martinovića Mrleta – Mr.Lee i Ivanke Mazurkijević – IvaneSky. Uz ovaj pokretački duo na albumu »Colors« sudjeluje još cijeli niz sjajnih glazbenika, a prije svega jezgru benda koje čine gitaristi Vlado Simcich Vava (Turisti, ex-Laufer) i Dražen Baljak (Let 3), te bubnjar Ivan Bojčić Bin (Morso, Let 3). Uz njih na albumu su između ostalih gostovali i Matija Dedić (klavir), Darko Jurković Charlie (gitara), Bobo Grujičić (bubanj), Ivan Valušek (bas, sitar), Rene Mazurkijević (klarinet) i drugi, a produkciju potpisuju Matej Zec i Iztok Turk. Album »Colors« donosi 10 pjesama od kojih je dobar dio inspiriran i nastao kao glazba za filmove i kazališne predstave. Svakako tu treba istaknuti novo live čitanje pjesme »Last Words«, te »Saddle in the Cold (Sedlo u hladonoći)« iz hvaljene i nagrađivane filmske adaptacije kultnih »Kauboja«, »Nije dobro« i »Happiness« iz predstave »Živjet ćemo boje« Senke Bulić, te »Tears« inspirirane fimom »Belladonna«. No, »Colors« je u mnogočemu više od albuma glazbe za kazalište i film. Svaka je pjesma svijet za sebe i definitivno u cjelini funkcionira kao moderni, na trenutke i avangardni pop album, osebujne atmosfere i visoke artističke kvalitete kojom prelazi okvire domaće glazbene scene i može se bez problema usporediti sa sličnim svjetskim ostvarenjima.
Za koncertnu promociju albuma odabrana je pozornica Zagrebačkog kazališta mladih kojom će, uz Mrleta, Ivanku, Vavu, Baljka i Bina, prodefilirati i cijeli niz kolega, prijatelja, suradnika iz svijeta glazbe i kazališta, od kojih su mnogi dali svoj obol i samom albumu. Glazbenici Matija Dedić, Boris Štok (Quasarr), Čarli Jurković, kao i glumci Milivoj Beader, Katarina Bistrović Darvaš, Damir Šaban, Petar Leventić, Barbara Đurović, Stipe Kostanić, samo su neki od gostiju koji će nastupiti 22. travnja u ZKM-u. Uz njih, za ovu prigodu MrLee & IvaneSky neke će od pjesama iz predstave »Živjet ćemo bolje« izvesti i uz pratnju manjeg orkestra za koji partiture piše skladatelj Frano Đurović.
Ulaznice za koncert već su u prodaji po cijeni od 80 kuna, a mogu se kupiti na blagajni ZKM-a, web stranici ZKM-a i na stranici ulaznice.hr.

Komentari

komentara