Vrpca koja sadrži neobjavljene pjesme legendarnog Davida Bowieja, na aukciju će 21. svibnja u gradu Newton-le-Willows (Omega Auctions), doznajemo s Guardiana.

Očekuje se prodaja vrpce za više od 10 tisuća funti. Sadrži četiri pjesme snimljene između 1966. i 1967. godine, koje su odbijene za Bowiejev prvi album.

Pronaći će se pjesma „Bunny Thing“ koju ekspert za Bowieja, Paul Kinder, opisuje kao „ritmičnu poeziju o zečevima koji švercaju drogu, upotpunjenu sjećanjem na starog njemačkog zeca“.

„Može se čuti i vrlo dobra R&B pjesma ‘Funny Smile’ i verzija potpuno čudne glazbe. Za obožavatelje Bowieja, ove pjesme predstavljaju sveti gral neobjavljenih pjesama.“, dodaje Kinder za Guardian.

Pjesme datiraju iz razdoblja Bowiejeve karijere koje se može opisati kao zbunjujuće. Britanski je glazbenik tada spajao koncertne pjesme i vodvilji s gitarskim pop-om londonskog swinga.

„Nisam znao radi li se o Maxu Milleru ili Elvisu Presleyju“, rekao je jednom Bowie.

Dvije godine nakon toga je izašao „Space Oddity“, čime je do izražaja došao glazbenikov glam-rock. Glazbenik, skladatelj, glumac i producent, David Bowie svakako ostaje upamćen kao jedan od najvećih imena u povijesti glazbene industrije.

Komentari

komentara