Na 14. izdanje INmusic festivala na zagrebačkom Jarunu stižu i Frank Turner & The Sleeping Souls, najavio je organizator festivala.


Frank Turner karijeru je počeo kao vokal post-hardcore benda Million Dead, a utjecaj punk korijena se osjeti i u njegovim novijim pjesmama, unatoč tome što danas preferira akustičnu gitaru.
Turner je u svibnju objavio sedmi studijski album »Be More Kind» na kojem otkriva svoju osobnu i političku stranu, a pjesme su mu u isto vrijeme intimne i univerzalne.
Kroz svoje dosadašnje albume s fanovima je dijelio vrlo osobna iskustva, a s novim albumom sve naglašenije progovara o politici i društvenim pitanjima koja zahtijevaju veću pažnju i društvenu osjetljivost. Folk/punk majstor iz Engleske najpoznatiji je po energičnim koncertima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Prati ga bend The Sleeping Souls koji čine Ben Lloyd, Tarrant Anderson, Matt Nasir i Nigel Powell. Turner je miljenik festivalske publike diljem svijeta, a dosad je više puta nastupio u Hrvatskoj. Na INmusic festivalu svirao je 2015. godine, a zadnji puta hrvatsku je publiku oduševio prošle godine na SuperUho festivalu u Primoštenu.

 

Ovaj tjedan najavljen je i nastup Kurta Vilea, jednog od najhvaljenijih mladih kantautora suvremenog indie rocka, u pratnji svog benda Violators. Kurt Samuel Vile američki je kantautor, multi-instrumentalist, pjevač i glazbeni producent najpoznatiji po bogatom solo opusu i kao suosnivač cijenjene grupe The War On Drugs.

 

kurt Vile/Marina Chavez

Glazbi se posvetio već u tinejdžerskim godinama, a prve pjesme nastaju početkom dvijetisućitih pod snažnim utjecajem Neila Younga, Toma Pettyja, Pavementa, Becka i dr. U Philadelphiji 2003. upoznaje Adama Granduciela s kojim dijeli ljubav prema Bobu Dylanu i započinje dugogodišnju glazbenu suradnju i prijateljstvo – 2005. zajedno osnivaju The War On Drugs, ali Kurt Vile se već nakon studijskog prvijenca benda odlučuje za nastavak karijere u solo vodama.

U 2017. Kurt Vile objavljuje suradnički album s Courtney Barnett Lotta Sea Lice, po mnogima i jedan od najboljih albuma 2017. koji je popratila kratka američka turneja talentiranog dua.

U listopadu 2018. Kurt Vile izdaje i osmi studijski album, odnosno sedmi solo album, Bottle It In koji se već našao visoko na ovogodišnjim popisima najboljih albuma od strane Rolling Stonea, NME-a i dr.

INmusic festival #14 održat će se na lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2019. godine.

Komentari

komentara