Irska kantautorica anđeoskog glasa Lisa Hannigan dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak 30. ožujka 2017.

Lisa u Zagreb dolazi na krilima novog, trećeg albuma »At Swim« kojeg produkcijski potpisuje Aaron Dessner iz benda The National, a sjajno izdanje vodi ju na veliku europsku turneju. Počela je karijeru u bendu Damiena Ricea, te je svojim vokalima doprinijela njegovom debitantskom uratku »O« koji je prodan u platinastoj nakladi. Iako je s njim nastupala sedam godina, tek je objavom vlastitog debitantskog uratka »Sea Sew« Lisin talent posao u potpunosti očit.


Dvostruko platinasto debi izdanje nominirano je za Mercury nagradu te je Lisa osvojila nagradu za najbolji irski album 2009., nakon čega su uslijedili i hvalospjevi kritike, učestali nastupi, među kojima treba izdvojiti Glastonbury. Od tada je na vlastitom glazbenom putu, istražuje nove puteve i surađuje s imenima kao što su Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock i Glen Hansard. Glumački debi je imala u Oscarom nagrađenom »Song Of The Sea«, a njen glas je uveličao TV seriju »Fargo« te »Gravity« koji je nominiran za Oscara.
Izdanje iz 2011. je »Passenger« koji je završio na prvom mjestu radijskih ljestvica u Irskoj, te joj donio još jednu nagradu Choice Music. Najnoviji uradak je prošlogodišnje izdanje »At Swim« koje je nastalo u suradnji s Aaronom Dessnerom iz The Nationala. Kritika hvali suptilno izdanje puno emocija, a Lisin glas je nevjerojatni instrument koji prolazi sve od opere i folk zvuka uz puno nježnosti i intimnosti. »A Prayer for the Dying« koja priča o gubitku, prekrasna balada »Ora«, hipnotična »Lo« ili ljubavna »In Snow« sve pokazuju Lisin sjajan talent u njenom najupečatljivijem izdanju do sada.


Kao predizvođač će nastupiti Brandon Miller, kantautor koji se kreće u americana indie folk okvirima. Ulaznice su u pretprodaji 80, a na dan koncerta 100 kuna.

Komentari

komentara