Jazz umjetnost u doba korone nije zaustavljena.

Potvrda tome je i skladba “Peter Pan Picking Stawberries” koju su snimili glazbenici primorskog kraja Elvis Stanić, Marko Lazarić, Ivan Popeskić, Branimir Gazdik, Henry Radanović, Damjan Grbac i Goran Rukavina uz pomoć glazbenika iz Čakovca Maaseja Kovačevića i Primoža Fleischman iz Ljubljane.

– U ovim, za nas glazbenike teškim vremenima izolacije, odlučili smo se boriti pozitivnom energijom i optimizmom pobijediti pandemiju.

U videu koji smo snimili zajedno, a odvojeno – svatko u svojem kućnom studiju, okupili smo gotovo sve glazbenike koji su svirali ili sviraju u “Elvis Stanić Groupu” u zadnjih dvadesetak godina.

Skladbu “Peter Pan Picking Strawberries” imenovao je Boško Petrović, tijekom jedne naše svirke u legendarnom BP Clubu, jer ga je, kako nam je tada rekao, podsjetila upravo na to: “zaigranog Petra Pana u mirisnom polju šumskih jagodica”!

Bilo bi nam izuzetno drago da skladba nađe put do što više građana koji se, kao i mi, nalaze u izolaciji i sigurnosti svoga doma – istakao je Elvis Stanić i naveo kako se 30. travnja obilježava Međunarodni dan jazza te je svjetska organizacija IJD ovaj video uvrstila u svoj službeni program #JazzDayAtHome.

Glazbenu i video produkciju odradili su Ivan Popeskić i Sinstatic.

Komentari

komentara