Ujedinjeni riječki reperi izbacili su »051«, najbrojniji cypher na Balkanu u kojem sudjeluju čak 22 MC-ja. Ovo predstavlja najveće okupljanje repera na jednoj pjesmi ikad na Balkanu, tako da se Rijeka ovdje prva istakla i pokazala da se u Gradu rađa nova scena koje većina ljudi nije niti svjesna, napominju dečki.

Cypher je inače izrazito popularna forma izražavanja u hip hopu u kojoj se reperi izmjenjuju jedan za drugim »bacajući« rime u zatvorenom krugu.

Na traci su radili MC-ji iz crewova Shamballa Kolektiv, XIV Music, Reinkarnacija, Glupa Grupa (Rijeka, Opatija, Viškovo): Kuzma, Kićve, PinoKio, Jahba Vakru, Cas$hFlow (Adriano de la Vega, Grego Levante), Shegspir, L Kick, Shomee Wan Kenobi, Medo, Gane Rimatore, Denno Carvaglio, Dombe Repoman, Chinda, Zeko, Crni, Ari, El Ese, Sova Animal, LefRa, Noddy Chi i Suicide.

Instrumental i aranžman potpisuje Josip Jurlina – Slom, a stvar je snimana u riječkom Merkaba Studiju. Prigodni spot koji je, igrom slučaja, objavljen baš na dan kad je HNK Rijeka osvojio naslov prvaka sniman je na nekoliko lokacija, a najdojmljivije scene su sa krova Hartere i zračne snimke raznih dijelova Rijeke koje prate rime MC-a. Za kameru je bio zadužen Mateo Jurčić, zračne snimke djelo su Saluto Teama, a videomontažu i efekte potpisuju Marin Križanić, Dino Martinović, Jahba Vakru/Stari Choban.

Komentari

komentara