Nick Cave i Warren Ellis na internetu su objavili snimke prva dva instrumentala vezana uz glazbu za film „Kings“, dramu u kojoj glumi Halle Berry.

Soundtrack za film napisali su Cave i Ellis, a pojavit će se u obliku albuma 27. travnja i sigurno će ga s nestrpljenjem dočekati i brojni fanovi Nicka Cavea. “Saying Goodbye” i “Waking Up” moguće je čuti na „mreži“, a svakako valja reći da Cave i Ellis uspješno surađuju već 13 godina radeći zajedno filmsku i glazbu za kazalište, a prošle su godine, primjerice, radili glazbu za sjajni triler „Wind River“ te Netflixov satirični ratni film „War Machine“.

Istog dana kad se pojavi soundtrack, u kina će i film u kojem uz Hale Berry glumi i Daniel Craig, a režiserka je sve poznatija francusko-turska režiserka Deniz Gamze Ergüven.

Film govori o Rodneyu Kingu, crnom taksistu iz L.A. kojeg je bez pravih razloga tamnošnja policija brutalno pretukla u ožujku 1991. godine nakon čega su u travnju, po završetku sudskog pocesa, počeli veliki nemiri tijekom kojih je poginulo 63-oje ljudi, a 2. 373 su ozlijeđena.

Komentari

komentara