Skori zagrebački gost, najvažniji otočki rock autor posljednjih 25 godina, Noel Gallagher, proteklih tjedan sve učestalije priča o radu na novom, trećem solo albumu.


– Sad sam na pola albuma. Plan je da ga završim do Božića. To je idealan scenarij – da je gotov do Božića i onda ću moći tri mjeseca sjediti besposlen početkom 2017. i gledati veličanstvenu dominaciju Manchester Cityja – izjavio je početkom svibnja dodavši da »idealni scenariji imaju naviku potpuno se okrenuti, pa bi mogao i dalje raditi na njemu u ovo vrijeme sljedeće godine«.
Poučen mnogim iskustvima ne priča puno o novom materijalu jer je previše puta čuo da je netko napravio svoj »Sgt. Pepper«, ali ističe da je promijenio naviku stvaranja pjesama.

Pišem u studiju. Zadao sam si pravilo da neću ući u studio s gotovim pjesmama nego ih stvarati tamo. Zasad su zvučno drugačije, ali i dalje jako melodične.

Usput je priznao i da je malo »posudio« od Bowieve »The Jean Genie«.

Novi, zasad još neimenovani album naslijedit će sjajno izdanje i dobitnika nagrade za Album godine magazine Q »Chasing Yesterday«. To izdanje je odmah po objavi zasjelo na prva mjesta na nekoliko britanskih ljestvica, zabilježivši i ulaz u top 10 na američkim top listama. I njegov prethodnik, »Noel Gallagher’s High Flying Birds« zabilježio je fantastične rezultate, prodavši se samo u Velikoj Britaniji više od 780 tisuća primjeraka.

Uz pjesme s dva solo albuma značajan dio koncertnih set lista i dalje zauzimaju najvažnija djela njegovog opusa i općenito najznačajnije britanske rock himne posljednjih desetljeća – »Wonderwall«, »Don’t Look Back In Anger«, »Masterplan«, »Champagne Supernova«, »Talk Tonight«, »Fade Away«, »Digsy’s Dinner« i mnoge druge koje ćemo čuti i u Zagrebu. Nastup Noela Gallaghera i High Flying Birdsa na stadionu Šalata 16. kolovoza bit će njegov prvi dolazak u regiju u dosadašnjoj karijeri. Razgovori o dolasku trajali su dugo, ali se uspješno priveli kraju jer je Noel izričito htio nastupati u Hrvatskoj. I dok je potencijalni reunion Oasisa malo vjerojatan omiljen zagrebački otvoreni koncertni prostor svjedočit će izvedbi monumentalnih rock hitova posljednjih desetljeća u izvedbi samog autora.

Ulaznice u pretprodaji iznose 190, a na dan koncerta 220 kuna.

Komentari

komentara