Uzbudljive novosti dolaze iz tabora rock grupe Nord!

Naime, za manje od 10 dana riječka četvorka kreće na prvu međunarodnu turneju i to, ni više ni manje, nego u daleku Kinu. Play Restart China Tour započinje 16. ožujka u Xingtaiju i nastavlja se u 15 gradova. Završetak turneje bit će 6. travnja u gradu Tangshanu.

Nord je riječka grupa osnovana u listopadu 2013. godine, čiju postavu danas čine: Mihael Prosen (vokal, bas), Tino Margan (bubnjevi), Vedran Vučković (gitara) i Ivan Jović (gitara). Značenje imena benda predstavlja potragu za samim sobom u glazbenoj divljini, a s druge strane i pozitivan stav pun nade prema glazbi i životu. Zvuk benda vješto je izmiješan tamnim, mističnim ambijentom, masivnim gitarskim rifovima i emocionalnim tekstova. Nordov album prvijenac »Play Restart«, objavljen u travnju prošle godine u izdanju Geenger Recordsa, temelji se na nalaženju novog, svježeg početka u životu.

– Do organizacije turneje došlo je preko strane menadžment kuće koja je pokazala zanimanje za naš materijal te smo početkom godine s njom započeli suradnju koja je vrlo brzo urodila plodom. Što reći, jako se veselimo novom iskustvu, novoj publici, nekom drugom svijetu i običajima, svirkama, ali i posjetu nekim kineskim znamenitostima i upoznavanju druge kulture.

Uzbuđeni smo, malo u panici zbog puno »tehnikalija« koje moramo riješiti prije samog puta, radimo probe, pripremamo neka iznenađenja za live nastupe i tako… Ovo je razdoblje puno posla za naš kvartet, ali tako i volimo. Sve je manje mogućnosti za nastupe autorskih bendova, ne samo kod nas, nego i izvan granica Lijepe Naše pa je ovo vrlo dobrodošla promjena, a i novo ogromno tržište. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati… Držite nam fige, poručio je pjevač Mihael Prosen.

Komentari

komentara