Prvo izdanje Sea Star Festivala u Umagu apsolutno je uspjelo – jednoglasni je to zaključak posjetitelja i organizatora EXIT Ljeta ljubavi, koje spaja čak četiri zemlje regije.

Već premijernim izdanjem, Umag se ucrtao na festivalsku kartu Europe. Procjena je da je festival pratilo preko 50 tisuća posjetitelja iz čak sedamdeset zemalja, a Sea Star već sada konkurira za EFA nagradu za najbolji europski festival.

-Ako se tome još doda da je sve proteklo bez ijednog incidenta ili bilo kakve štete, može se s pravom reći da je rođena nova festivalska zvijezda Hrvatske, regije i cijele Europe, navode organizatori.

Zanimljivo je da je zbog izuzetnog interesa čak trostruko uvećan početni planirani kapacitet i dupliran broj festivalskih zona. Prema službenim podacima Turističke zajednice Umaga, svi smještajni kapaciteti u Umagu i okolnim mjestima bili su popunjeni, a za festivalske dane zabilježeno je 50.000 noćenja gostiju iz više od 70 zemalja svijeta. Po podacima TZ Umag, u odnosu na prošli vikend u Umagu i okolici, zabilježen je rast posjete od čak 220% u odnosu na isti lanjski period.

Podsjetimo da su pozornicom Sea Star Festivala prodefilirala brojna poznata imena – od Fat Boy Slima do The Prodigy.

Exit ljeto ljubavi nastavlja se u Temišvaru s Revolution festivalom od 1. do 3. lipnja, slijedi 17. EXIT na Petrovaradinskoj tvrđavi, koji ove godine traje čak pet dana i noći, od 5. do 9. srpnja, da bi se ljeto na kraju ponovo vratilo na more uz Sea Dance festival od 13. do 15. srpnja na spektakularnoj plaži Jaz.

Komentari

komentara