Uobičajeno bogat glazbeni program Motovun Film Festivala, koji se ove godine održava od 23. do 27. srpnja, dobiva novim imenima pankerski štih.

Svjetsku premijeru filma Tusta o nikad prežaljenoj punk ikoni i frontmenu benda KUD Idijota Branku Črncu Tusti čiju režiju potpisuje Andrej Korovljev, pratit će koncert benda Saša 21 bivšeg člana Idijota, Sale Verude. Osim spomenutog Saleta Verude, bend čine Boris Kvaternik i Igor Sigi Perković, a dosad su izdali jedan album »VD-i1«. U njihovom nastupu publika će uživati u petak, 26. srpnja.

Uz film o Tusti promovirat će se knjiga »Život s Idijotima« Nenada Marjanovića – Frica, basista KUD Idijota, a nakon koncerta Saše 21 na scenu stupa nenadmašni DJ Mario Kovač koji će prirediti pravu pank štalu do kasno u noć. Na motovunske pozornice popet će se i slovenske legende Pankrti te Vlado Kreslin. Koncertu Pankrta u četvrtak, 25. srpnja, prethodit će i projekcija filma o ovom kultnom bendu »Pero Lovšin – Ti to možeš«. Uz Kreslinov koncert u srijedu, 24. srpnja bit će prikazan i filmu o njemu »Pjevaj mi pjesmu (Poj mi pesem)«. 

Komentari

komentara