Bang Bang, Phantasmagoria i Stephany Stefan te NORD, Kevlar Bikini i dno. – nova su domaća pojačanja ovogodišnjeg INmusic festivala. Na INmusic, u sklopu natječaja INmusic Breakthrough, dolazi i riječki bend One Possible Option.


Riječka grupa Nord postoji od 2013. godine, debitantski album »Play Restart« objavili su 2017. godine te trenutačno rade na novom materijalu. Riječka kantautorica Stephany Stefan publici se predstavila prije dvije godine kada je objavila EP »Clouds«, a početkom ove godine objavila je album »Iridescent«. Zagrebački bend Bang Bang ove godine proslavio je 7. rođendan.

Iza sebe ima jedan studijski album, brojne suradnje i Porin u kategoriji Novi izvođač godine. Domaći dark rock sastav Phantasmagoria prošle je godine proslavio 30. rođendan, a na INmusicu će publici predstaviti pjesme iz čitave karijere. Ove godine planiraju objaviti kompilacijski album, a dogodine i novi materijal. Kevlar Bikini je hardcore bend iz Zagreba koji postoji od 2010. godine i svira punk s primjesama metala i noise-rocka. Iako su krenuli kao kvartet, trenutačno djeluju kao trio. Grupa dno. osnovana je krajem 2014. godine nakon raspada benda Cherkezi United, a lani je objavila debitantski album.

Dodajmo i da na INmusic, na Europavox pozornicu, dolaze Lysistrata i Super Besse. Lysistrata je francuski bend inspiriran žestokom mladenačkom energijom, a glazba koju izvodi uglavnom je mješavina post-rocka i noisea. Debitantski album »The Thread« objavili su krajem 2017. godine. Dvojica bjeloruskih zaljubljenika u glazbu kriju se iza naziva Super Besse, a na pozornicu INmusic festivala dolaze drugi put. Ovaj pankerski dvojac prvi je album objavio 2015., drugi album izašao je 2017. godine, a trenutačno rade na novom materijalu.

Ovogodišnji INmusic održat će se od 24. do 26. lipnja na Jarunu.

Komentari

komentara