Nakon odlične posjećenosti posljednje “metal svetkovine”, Udruga Ri Rock predstavlja novi takav događaj.

Dogodit će se u subotu 21. studenog u prostoriji 3 Palacha, a nastupit će švedski black metal bend IXXI, austrijski Harakiri For The Sky i domaći League Of Frost.

IXXI (Švedska) iliti nineeleven su dobro poznato ime black metal podzemlja. Ipak u svojoj su destogodišnjoj karijeri prolaze nekoliko faza, od blackened thrash metala prema današnjem zvuku koji je dakako gotovo čistokrvni black metal. Bend izdaje za čuveni OSMOSE Productions, doživljava nekoliko izmjena postava gdje jedna fazarada završava smrću lead vokala.

No, to ih nije spriječilo da nastave stvarati mizantropski metal. Ovdje se mota ekipa iz bendova poput ONDSKAPT, GRAVE, ANGREPP itd.

HARAKIRI FOR THE SKY (Austrija) su također black metalci. Ipak njihov zvuk često prelazi iz vrlo brzih blast bitova u gotovo čistu melankoliju kojom se intrizično stapaju s onime što danas nazivamo post black-om tj. glazbom koja nadilazi ono što su primjerice nordijski metal bogovi utabali prije gotovo 20 godina. Kako zvuče uživo? Dakako, sirovo i moćno! Na tragu kaskadijskih bendova kojima poput njih više znači osobni nihilizam od sveopćeg i sveprožimajućeg kaosa.

Za kraj, LEAGUE OF FROST (Rijeka), riječki black metal . nastao iz pepela benda PROKLET u nešto izmjenjenoj postavi s novom dozom depresivne i belezebubom opčinjene glazbe. Snimaju prvi EP, a svjetsku premijeru imaju upravo u Palachu!

Ulaznice su u pretprodaji 25 kuna.

 

Komentari

komentara