Riječki Student Day Festival u jubilarnom će 10. izdanju ponuditi najveće koncertno događanje u svojoj povijesti na kojem će tijekom dva dana na dvije pozornice nastupiti više od 25 izvrsnih izvođača. Kao što smo već pisali, listu izvođača predvodi britanska grupa Rudimental koja će s DJ setom nastupiti u petak, 17. svibnja.

Prije Britanaca na pozornici će se pojaviti dvije splitske hip-hop atrakcije: TBF i Krešo Bengalka. TBF skoro tri desetljeća spada u vrh hrvatskog hip-hopa, a Krešo Bengalka izvrstan kroničar priča s ulice. Koncertni program u petak će otvoriti odlični mladi riječki rock band Fanaa nakon kojeg će na pozornicu stati Generator, deveteročlana slovenska grupa čija je eklektična glazba nesputana žanrovima.

Popularna grupa Vatra u subotu, 18. svibnja, izvest će nove i stare hitove. Vatri kao nositelju programa drugog dana 10. SDF-a, pridružit će se riječki rockerski pjesnik Damir Urban i njegova »četvorka« te Edo Maajka, reper kojeg su vještina slaganja rima i atraktivan stil doveli do ogromne popularnosti u čitavoj regiji. Subotnji program otvorit će studentski bend koji će izabrati publika na koncertu koji će dan ranije biti održan održati na Kampusu, nakon kojeg će nastupiti Grapevine Babies. Koncertni program ovogodišnjeg SDF-a zaključit će opatijski kantautor Dražen Turina Šajeta.

Program će u petak u KBS WareHouseu u petak, 17. svibnja otvoriti opatijska hip-hop grupa Reinkarnacija, nakon koje slijedi zagrebački HIGH5. Mecena će ponuditi eksplozivnu fuziju house i bass glazbe, a zvijezde večeri biti će dvije poznate i priznate dame riječke DJ-scene – Marina Karamarko i Ana Antonova, uz potporu DJ-a iz Liminal i KBS Entertainment crewa. Subotnji line-up predvodi DJ Darius Syrossian uz kojeg će nastupiti i mnogi poznati regionalni DJ-i. Closing (after)party bit će održan u klubu Crkva u nedjelju ujutro.

Deseti Student Day Festival održava se od 13. do 18. svibnja. Ulaz na koncertni program je besplatan, kao i na druge programe, uz iznimku humanitarnih događanja.

Komentari

komentara