RIJEKA – Deseta klupska sezonu programa »Distune vam predstavlja« započela je u srijedu navečer u klubu Život, a čast da je otvori pripala je kanadskom elektro pop trojcu Operators koji je tom prigodom održao prvi koncert u našem gradu.

Premijerni riječki nastup održali su u sklopu aktualne turneje na kojoj predstavljaju drugi nosač zvuka »Radiant Dawn« objavljen u svibnju u izdanju Last Gang Recordsa.

Materijal donosi devet pjesama snimljenih tijekom prošle i početkom ove godine u Montrealu i na otoku Vancouver. Na njemu je radila impresivna ekipa: Tim Kingsbury (Arcade Fire) svirao je bas na završnoj pjesmi, miksanje djelo je Arlena Thompsona, a produkciju potpisuje Napster Vertigo, dok je osvajačica Grammya, Emily Lazar zaslužna za završni mix.

Operators je projekt iz Montreala koji su osmislili Daniel Boeckner (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits), Devojka i Sam Brown (Divine Fits, New Bomb Turks).

Godine 2014. objavili su debitantski EP »EP1«, dok su prvi LP »Blue Wave« objavili 2016. godine. Glazba Operatorsa osobito je dobro odjeknula među istočnoeuropskom publikom.

Tijekom 75-minutnog nastupa koji nije mogao proći bez bisa, predstavili su se repertoarom s novog albuma, pjesmama s njegovog prethodnika te pjesmama Boecknerovog bivšeg benda Handsome Furs.

Foto Vedran Karuza

RIJEKA, 11. 09. 2019. – koncert grupe operators, klub život SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Svirku su pratile projekcije satkane od Devojkinih utisaka Jugoslavije 1980-ih godina. Bend je u Rijeku stigao u utorak kada je u Nemu održano zagrijavanje za koncert.

Tijekom boravka u Rijeci kojom su svi oduševljeni, između ostalog su posjetili i Peek&Poke i snimili videoreportažu o našem gradu koju će objaviti na mrežama nakon završetka turneje.

Njihov nastup Život je napunio gotovo do posljednjeg mjesta, a među publikom su bili i njihovi fanovi iz Slovenije. Organizatore posebno veseli činjenica da je među posjetiteljima bilo i dosta mlađe, studentske publike.

Komentari

komentara