Jedan od najpoznatijih domaćih bendova, sisački surf roker bend The Bambi Molesters nakon 23 godine rada objavom na službenoj Facebook stranici oprostio se od publike, ne navodeći razloge za takvu odluku.


– Našom novom pjesmom »Last Summer Song« htjeli bismo se pozdraviti i reći da je naše uzbudljivo putovanje s The Bambi Molesters završilo. Svim dragim prijateljima i r’n’r braći i sestrama s kojima smo se zabavljali sve ove godine želimo reći velika hvala i doviđenja u nekom malom klubu. Dečkima iz grupe The Strange želimo puno uspješnih koncerata, stoji u objavi koju je potpisalo troje od četvero članova grupe – gitarist Dinko Tomljanović, basistica Lada Furlan Zaborac i bubnjar Hrvoje Zaborac.

 


Od zadnjeg albuma »As The Dark Wave Swells« iz 2010. članovi su se posvetili grupi The Strange, u kojoj sviraju zajedno s Chrisom Eckmanom iz Walkaboutsa, a koja je nakon desetak godina pauze opet ušla u studio. Pjesma »Last Summer Song« kojom se opraštaju od Bambi Molestersa upravo je prvi singl grupe The Strange koji najavljuje novi album u rujnu. No zanimljivo je kako trojac koji potpisuje oproštaj od Bambi Molestersa više nije ni dio nove, proširene postave The Strangea koju danas uz Chrisa Eckmana i Dalibora Pavičića čine članovi riječke americana grupe My Buddy Moose te brass sekcija koju čine trubač Andrej Jakuš i saksofonist Ozren Žnidarić.

Mare Milin
Gitaristi Dalibor Pavičić i Dinko Tomljanović te basistica Lada Furlan Zaborac i bubnjar Hrvoje Zaborac okupili su se 1995. pod imenom The Bambi Molesters, oživljavajući garažni i surf rock iz šezdesetih godina. Simpatije publike i kritike osvajaju već prvim albumom »Dumb Loud Hollow Twang«, objavljenim 1997. za malu nezavisnu etiketu Dirty Old Town. Bend se s vremenom afirmirao kao jedan od najznačajnijih na svjetskoj surf-rock sceni, o njima pišu ugledni glazbeni časopisi, puštaju ih na važnim radiopostajama i postaju prepoznatljivi po energičnim koncertnim nastupima diljem svijeta. Snažan vjetar u leđa dobivaju četiri godine nakon osnutka, kada u Kopru nastupaju kao predgrupa slavnim R.E.M.-ovcima kojima se pridružuju i na njihovoj europskoj turneji 2003. godine.
Sljedeće godine počinju suradnju s Chrisom Eckmanom, predvodnikom benda The Walkabouts, te nastupaju pod imenom The Strange. Objavili su šest albuma, dva DVD-a od kojih »Backstage Pass« vodi kroz njihovu turneju s R.E.M-om i niz suradnji na kompilacijama.
U ljeto 2010. album »As the Dark Wave Swells« našao se na 12. mjestu na listi najprodavanijih albuma na Amazonu u kategoriji rock ‘n’ roll glazbe. Pjesme su im objavljivane i u filmovima i serijama: 2013. popularna TV-serija »Breaking Bad» koristila je njihov instrumental »Chaotica« s albuma »Sonic Bullets: 13 From the Hip«, objavljenog deset godina ranije.

 

Komentari

komentara