Elemental posljednjih mjeseci ne miruje – pjesmom »Sve je moje tuđe« poharali su eter, koncert u Domu sportova u Zagrebu se bliži, novi album dolazi s prvim tjednima 2016. godine, a Remi se dana predstavila »tihom poezijom« i najavila svoju prvu zbirku.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Požege na književno-glazbenom susretu nedavno je gostovala te doslovno prepunila prostor onima koji su Remi htjeli čuti i u tom drugačijem obliku, u »tihoj poeziji«. U pratnji je bio i klavijaturist grupe Elemental, Davor Zanoški, uz kojeg je Remi u akustičnom izdanju izvela i nekoliko pjesama koje će se naći na novom albumu grupe Elemental koji izlazi početkom 2016. godine.

– Pjesme koje nazivam »tiha poezija« pišem tek tri godine, za razliku od pjesama koje uglazbim s Elementalom, koje pišem posljednjih 18 godina. Ova »tiha poezija« je za mene nešto posve novo – dugo je nisam dijelila ni sa kim jer sam je htjela zadržati samo za sebe. Čak nisam imala ni posebnih ambicija oko toga, jednostavno sam pisala. No, dogodilo se to da smo za novi album Elementala mnogo puta kretali od pjesama upravo iz selekcije moje »tihe poezije« koje smo onda uglazbili– izjavila je Remi, istaknula kako joj je u »tihoj poeziji« svojevrsna inspiracija Arsen Dedić i najavila prvu zbirku poezije u skorašnjoj budućnosti.

Dio poezije koju je do sada čuvala za svoju intimu Remi će objaviti, u uglazbljenom obliku, kroz neke od pjesama Elementala na novom albumu. Album očekujemo početkom 2016. godine i već sada, očekivanja su velika, budući da je to prvo izdanje koje Elemental izdaje za vlastitu diskografsku etiketu – 383 Records, a pjesme kojima najavljuju album postavile su letvicu visoko. Sve ovo uvertira je u jedan od najbitnijih događaja u 18-godišnjem životu benda. Subotu, 5. ožujka bend će u povijest zapisati kao Dan E, dan kada će Elemental održati prvi samostalni koncert u Domu sportova.

Komentari

komentara