Kad su se jutros probudili, posjetitelji jednog od najvećih open air festivala na svijetu Glastonburyja bili su u šoku jer je Velika Britanija odlučila izaći iz Europske unije, te da je premijer Cameron dao ostavku.

Organizatori svjetski poznatog festivala koji se održava na farmi Worthy jasno su se opredijelili za ostanak u Uniji, a i većina posjetitelja bila je za »in« opciju, te se tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana šetala sa zastavom EU.
Iako se publika tijekom četvrtka nije pretjerano zamarala referendumo, jutrošnje otriježnjenje donijelo je šok.
REUTERS
– Čuo sam se s kćerima i suprugom jutros. One su plakale, te sam pomalo uznemiren, kazao je Reutersu 61-godišnji Tim Bienias, inače sin poljskog imigranta.
– Mislim da će mnogi za nekoliko godina shvatiti koliko je ovo bila loša odluka. Uostalom, smatram da ovo pitanje nije smjelo doći na referendum, zaključio je Bienias koji je u četvrtak, prije dolaska na Glastonbury izašao na referendum i glasao za ostanak u EU.
Oni koji su došli na festivalsku lokaciju stigli prije četvrtka, svoj su glas mogli poslati poštom ili se pak prijaviti na najbliže glasačko mjesto. Među posjetiteljima Glastonburyja su i mnogi mlađi od 18 godina, koji nisu imali pravo izjašnjavanja na referendumu i zbog toga su bili dosta frustrirani s obzirom na to da se to odnosi i na njihovu budućnost.
– Moje mišljenje za vladu nije važno  jer nemam 18 godina, kazala je 17-godišnja  Lauren Haycock koja koja koa i većina njene generacije je bila za ostanak u Uniji.
REUTERS

Komentari

komentara