Britanski gothic metalci Paradise Lost, nastupit će u subotu 14. listopada u zagrebačkom Boogaloou, gdje će predstaviti svoj novi studijski album »Medusa«, najavio je organizator koncerta agencija Twilight Promotion.
Paradise Lost će to biti peti posjet Zagrebu, 2005. i 2010. godine su nastupili u Boogaloou, 2012. u Pogonu Jedinstvo i 2015. u Vintage Industrial Baru. Ovoga puta dolaze predstaviti svoj novi, petnaesti studijski album »Medusa«, koji će izaći 1. rujna.
U tridesetgodišnjoj karijeri Paradise Lost konstantno vladaju svjetskom metal scenom, uvijek u vrhu i aktualni, mijenjajući stilove ali uvijek ostajući dosljedni sami sebi.
Imena inspiriranog istoimenom poemom Johna Miltona, Paradise Lost svoj su put započeli 1988. godine. Prva tri albuma spadaju u death/doom metal fazu, tako da se Paradise Lost svrstavaju u začetnike tog žanra. S albumima »Icon« (1993.) i »Draconian Times« (1995.) Paradise Lost ulaze u gothic metal vode i postaju poznati u svijetu.
Veliki adut benda je to što je gotovo kompletna postava – Nick Holmes (vokal), Greg Mackintosh (gitara), Aaron Aedy (gitara) i Steve Edmondson (bas) zajedno od samog početka, a mijenjali su se samo bubnjari.
Kao posebni gosti na turneji nastupit će sve popularnija stoner doom metal četvorka Pallbearer iz SAD, čiji je novi studijski album »Heartless« dobio odlične ocjene u medijima i kod fanova širom svijeta.
Kao prva predgrupa svirat će sludge doom metal bend Sinistro iz Portugala, koji promovira svoj prošlogodišnji album »Semente«.

Komentari

komentara