Pogon kulture u petak će ugostiti poznatu riječku grupu Fit. Bend koji je sredinom i drugim dijelom osamdesetih širio svoj krug publike zaraznim pop pjesmama, još i danas predstavlja jedan od najuspješnijih izvoznih proizvoda riječke scene na regionalnoj sceni.

Glazbene boje Rijeke branili su i prošlog tjedna u Beogradu gdje su u sklopu Kontakt festivala promovirali naš grad i projekt EPK 2020. O tom nastupu, novim pjesmama, planovima za ovu godinu i koncertu u Pogonu, više nam je otkrio frontmen Fita Davor Lukas-Bajo.

U petak nastupate u Pogonu kulture. Što pripremate?

– Koncerti u Pogonu kulture su uvijek bili posebni. Tu smo odsvirali i onaj legendarni reunion s kojeg smo snimili i live album Live uz Rijeku. Intiman prostor koji pruža i nama i publici da se vidimo, pjevamo, da kao u nekom velikom dnevnom boravku zajedno prolazimo kroz zvukove i uspomene.

Koncert nabijen emocijama

U kojoj postavi dolazite?

– Zorko i ja kao osnivači benda, nezaobilazni Alen Tibljaš koji je s nama već desetak godina. Na bas gitari je Mirko, naš dobar prijatelj iz Amsterdama koji je odsvirao i zadnja dva singla. Gost na drugoj gitari je karizmatični Tihomir Pruša.

Krajem prošle godine predstavili ste novi singl »Ljubav je magija«. Možete li nam otkriti više o pjesmi? Kada je nastala? Kako prolazi kod publike?

– Zanimljivo je kako je nastala ta pjesma. S obzirom na to da Zorko živi u Amsterdamu, kao glavni kompozitor poslao je ideju za pjesmu meni i Alenu elektroničkim putem. Tada smo kod našeg dugogodišnjeg frenda Nene Belana u njegovom studiju u Rijeci snimili bubnjeve i vokale. Onda to opet vraćamo Zorku koji završava pjesmu u svom studiju, snimaju se gitare, bas, ostali instrumenti i nakon miksanja i masteringa, posao je gotov. Nakon tog složenog kreativnog procesa nema ništa ljepše od saznanja da se »Ljubav je magija« tjednima ne skida s prvih mjesta top lista širom regije

Prošlog tjedna ste nastupili u Beogradu. Kako je bilo?

– Svirali smo u okviru Kontakt festivala na kojem smo i promovirali naš grad i projekt EPK 2020. U prepunoj sali Elektropionira odsvirali smo dvosatni koncert na kojem smo uz stare hitove svirali i pjesme s albuma »2011« i dva nova singla. Kao i svaki put, bilo je vruće, nabijeno emocijama i žestoko.

S beogradskom publikom imate poseban odnos. Tko vas sve sluša u Beogradu?

– U Beogradu nam je bila diskografska kuća, što je bio logičan odabir jer je to bio glavni grad i najveći centar glazbene industrije bivše države. Tako se naša fan baza gradila oko centara u kojima smo bili medijski najprisutniji. Danas na našim koncertima možete vidjeti sve generacije, od naše, do dvadesetogodišnjaka koji tek otkrivaju bend. Tu su naravno i kolege muzičari, novinari i prijatelji.

Novi singl

Kakvi su vam planovi za ovu godinu? Hoće li biti još novih pjesama?

– Novi singl »Otploviti« ide u eter ovih dana, trenutno snimamo spot i jako smo zadovoljni feedbackom s premijernih izvođenja. Biti će i novih pjesama i koncerata.

Gdje ćete sve nastupati u sljedećim mjesecima?

– Planiramo ljetnu turneju koja će uključivati nastupe po festivalima širom regije. Mislim da bismo do kraja godine trebali još jednom nastupiti i ovdje u našem lijepom primorskom kraju.

Ulaznice

Ulaznice za koncert moguće je nabaviti u Dallas Music Shopu, The Beertiji i online na entrio.hr po cijeni od 70 kuna. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 90 kn. Vrata Pogona kulture se otvaraju u 21 sat, a koncert počinje točno u 22 sata.

 

Komentari

komentara