Prvom dodjelom nagrada Ri Rock Kipić u prepunom je Palachu započeo jubilarni, 40. Ri Rock Festival. Priznanja su dodijeljena u devet kategorija.

Nagrada Ambasador: Bend koji najbolje predstavlja Rijeku pripala je legendarnom Letu 3, jednom od najpoznatijih i najdugovječnijih riječkih rock bendova. Letovci su sinoć nastupali u Zadru tako da nisu nazočili dodjeli.
Legenda – nagrada za životno djelo otišla je u ruke još jedne istinske legende Ri Rock scene, frontmena grupe Grč, Zorana Štajdohara Zoffa.
Zoff - legenda Ri Rocka/Foto Marko Gracin


Zoff – legenda Ri Rocka/Foto Marko Gracin

U prvoj od tri glavne kategorije kad su demo bendovi u pitanju – Bend desetljeća – slavio je riječki bend Krešo i Kisele kiše, u 2. kategoriji – Najbolji demo album – (u zadnje tri godine) nagrađen je The Black Room, a u 3. kategoriji – Riječka GiRica – najperspektivniji mladi riječki demo bend (u zadnje dvije godine) najboljim je proglašen dvojac The Siids.
Kristijan VUČKOVIĆ
Tri glavna pobjednika osvojila su bogate nagrade: 30 sati snimanja i mastering u Studiju Palach, besplatne probe u Music Boxu i poklon-bon za kupnju glazbene opreme u Art of Music trgovinama koje daruju organizator festivala Udruga Ri Rock i Art of Music. Tri najbolja benda ovogodišnjeg festivala nastupit će na velikom koncertnom zatvaranju 40. Ri Rocka, sljedećeg tjedna u Pogonu kulture.
Za najbolji spot demo benda proglašen je »Raindrop Shadows« grupe Sunshine Madness čiji je redatelj David Petrović, a isti je bend slavio i u kategoriji najboljeg art-cover albuma. Dizajner naslovnice njihovog debitantskog dvostrukog albuma »Between the Skies« je Filip Badurina. Najbolji T-shirt art ima bend Zenoth  – All Thing Rotten, dok je najboljim singlom 2018. godine proglašen »Your Love Is Gone« grupe Grapevine Babies.
Sunshine Madness
Nagrade, Ri Rock Kipići, izrađeni od reciklirane plastike, napravljeni su u suradnji sa Savezom udruga Molekula, unutar novog pilot-projekta ReUse centra. Svi su slavljenici pored nagrada dobili i »limited edition« Ri Rock Pivo u kašetici koja je također izrađena u sklopu novog projekta ReUse centra.
Osim dodjele nagrada, u rasprodanom Palachu jučer se i sviralo. Odlično posjećenim svirkama predstavila su se značajna imena riječke scene: Termiti, Keops, Bajo svira Fit, Denis & Denis te Šajeta, odnosno Yars. Dražen Turina Šajeta bio je i voditelj programa.
Četrdeseti Ri Rock nastavlja se u subotu navečer kada će u Omladinskom kulturnom centru Palachu nastupiti šest demo bendova: Zenoth, Fanaa, Nelaay, Media Effect, Mamut i Chronic Disease kojima će podršku dati stariji kolege: One Piece Puzzle, Mandrili i [email protected] Medošević i Borgie.

Komentari

komentara