Dobra vijest za sve ljubitelje dobre glazbe i ležernih ljetnih izlazaka: Vežičke ljetne noći vraćaju se i ove godine pod nazivom Riječka zvečka vol. 3.

Treću godinu za redom brojni zanimljivi programi i koncerti održavat će se četvrtkom na dobro poznatom mjestu, u parku na križanju Kvaternikove ulice i Ulice Martina Kontuša (park preko puta crkve na Donjoj Vežici, ispod Caffe bara East River).

Riječka zvečka vol. 3. donosi pet koncerata koji će se održavati tijekom kolovoza. Ovogodišnji program započinje sutra kada će pred publiku na Donjoj Vežici stati članovi poznatog zagrebačkog benda Pips, Chips & Videoclips. Grupa predvođena pjevačem i frontmenom Dubravkom Ivanišem na sceni je već 25 godina, a taj je veliki jubilej ovog proljeća obilježila objavljivanjem novog singla, pjesme »K1«.

Riječka kombinacija

Četvrtak 10. kolovoza rezerviran je za domaće zvijezde, riječku grupu En Face čije su pitke ljubavne pop-rock pjesme osvojile veliki broj štovatelja, donijele im jedan Porin i više nominacija za istu nagradu. Sandro Bastiančić, Miro Vidović, Lidija Strika i Alen Tibljaš garantiraju dobar provod na Riječkoj zvečki.

Tjedan dana kasnije, 17. kolovoza, u sklopu Riječke zvečke nastupit će još jedan riječki bend – Krešo i Kisele Kiše. Jedan od najaktivnijih bendova na domaćoj alternativnoj sceni svira punk/rock sa zafrkantskim tekstovima »iz naroda«. Objavili su tri albuma, od kojih je zadnji, »U potrazi za bijelim zecom« svjetlo dana ugledao prošle godine.

Četvrtak 24. kolovoza rezerviran je za dvostruku riječku kombinaciju, grupe Officer Down i Sunshine Madness. Riječki osmeročlani kolektiv Officer Down postoji od 2006. godine, poznat je po dinamičnoj mješavini ska/punk/reggae ritmova, ali se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući i tražeći svoj originalni zvuk

Besplatan ulaz

Sunshine Madness je četveročlana grupa koja svira kombinaciju rocka, funka i alternativnog rocka. Postoje od 2009. godine, prvi EP »Transcedning« objavili su 2012. godine, a nedavno su predstavili i prvi, instrumentalni dio dvostrukog debitantskog albuma »Between the skies«.

Posljednji koncert u sklopu treće Riječke zvečke na rasporedu je 31. kolovoza kada će pred publiku na Donjoj Vežici stati Bolesna braća. Jednu od najpoznatijih hrvatskih hip hop skupina iz Zagreba čine reperi Baby Dooks (David Vurdelja) i Bizzo (Pero Radojčić). Iza sebe imaju albume »Radio Fanfara«, »Veliki umovi 21. stoljeća« i Porinom nagrađeni »Lovci na šubare«.

Ulaz na sve koncerte besplatan, a svi nastupi počinju u 21 sat.

 

Komentari

komentara