Rijeka nam je nakon sedam godina ponovno pružila nezaboravnu večer koju ćemo pamtiti cijeli život… Uživali smo u svakoj minuti koncerta jer jednostavno sinoć je ljubav bila u zraku… Nadamo se da nećemo ponovo dugo čekati na novo zajedničko glazbeno putovanje. Hvala Rijeka, poručili su jučer na svome Facebook profilu članovi grupe Detour koja je petak nastupila u Pogonu kulture na Sušaku.

Zagrebačke petorke koja ove godine obilježava deset godina postojanja zaista dugo nije bilo na riječkim pozornicama, a sudeći po vrlo dobroj posjećenosti preksinoćnjeg koncerta, riječka se publika Detoura zaista zaželjela.

Jedan od najpopularnijih electroacoustic pop bendova u našoj zemlji brojne je riječke fanove u petak navečer poveo na ugodno glazbeno putovanje kroz proteklih deset godina. U tom razdoblju Detour je objavio tri albuma, Detour, TV i još uvijek aktualni A što ak’ ja koji je prije dvije godine ovjenčan nagradom Porin za najbolji pop album. Nastup su otvorili jednim od svojih najvećih hitova, pjesmom Plešem sama, a na repertoaru su im se našle i pjesme kao što su Čudno, Ujutro, Kroz tebe se vidi, Ljeto počinje, Prijatelji, Daleko, Mjesec, Snijeg i druge. Riječka publika imala je prilike poslušati i nekoliko pjesama iz Yammat faze, a posebno je atraktivan bio i akustični dio u kojem su pjesme Taj vlak i Zmaj izveli samo vokali Maja Posavec i Nenad Borgudan na gitari.

Njih dvoje, zajedno s ostalim članovima benda – Dominikom Žagmešterom, Edijem Grubišićem i Alenom Križajom Riječanima su priredili večer za pamćenje, večer koju je magičnom ponajviše učinila upravo pjevačica grupe Detour. Svojim upečatljivim vokalom, na trenutke mekanim i lepršavim, a na trenutke nevjerojatno snažnim, Maja Posavec svakoj je pjesmi dala još jednu posebnu dimenziju.

Komentari

komentara