Pjevač Siddharte Tomi M. i Damir Urban u “Strelama v maju” pričaju isti jezik pod istim nebom.

Naime, slovenska industrial grupa Siddharta i jedan od najvećih hrvatskih glazbenika današnjice Damir Urban, snimili su zajednički singl ‘Strele v maju’. Singl se nalazi na Siddhartinom albumu ‘Ultra’ koji će za hrvatsku publiku objaviti Dancing Bear Records u petak, 26. veljače. Video-spot “Strele v maju” režirao je Matej Grginič, preslušati ga možete na Deezeru.

Siddharta je prošlu godinu zaokružila s impresivnih dva desetljeća rada i s bogatim te značajnim prisutstvom na sceni. Veliku obljetnicu proslavili su s dva albuma, ‘Infra’ I ‘Ultra’.

‘Infra’, prvi od dva slavljenička albuma objavljen je u ljeto 2015. godine za slovensku etiketu Nikka, dok je to u Hrvatskoj učinio Dancing Bear Records. S albuma je tada skinut singl “Ledena” koji je još jednom potvrdio Siddhartin status velikih. Kako se slavlje nastavilo, Siddharta je u studenom 2015. objavila nastavak priče tj. drugi album naslovljen “Ultra” koji će sada biti objavljen i u Hrvatskoj.

Album “Ultra” donosi 10 pjesama, a kao i album “Infra” snimljen je u Studiju 13, vlastitom studiju u Ljubljani, a nakon 16 godina producentske palice se opet prihvatio Dejan Radičević.

Povodom 20. rođendana, bend je u ponedjeljak 15. veljače održao cjelovečernji live koncert na RTV Slovenija. Arhivsku snimku cijelog koncerta možete pogledati na linku: http://4d.rtvslo.si/arhiv/koncerti/174388671

Koncertnu promociju albuma ‘Infra’ I ‘Ultra’ Siddharta će održati 24. ožujka u Tvornici Kulture. Ulaznice su puštene u prodaju po cijeni od 55 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 70 kn. Kupiti se mogu u Tvornici Kulture te u sustavu Eventim.hr.

Komentari

komentara