Posljednjeg dana listopada u Filodrammatici će nastupiti Jerusalem in My Heart, poseban audiovizualan bend iz Kanade.

Kreativnu snagu benda koji u Rijeku prvi put dovodi Distune Promotion, čini Radwan Ghazi Moumneh koji je većinu svog odraslog života proveo u Kanadi i sastavni je dio montrealske indie scene.

Počeo je kao gitarist u značajnim bendovima 90-ih, a zadnjih 10 godina uronio je u produkciju i inžinjering zvuka. Aktivan je i na bejrutskoj i libanonskoj eksperimentalnoj glazbenoj sceni.

Jerusalem in My Heart ne pruža samo audio, već i vizualno iskustvo za što se brine montrealski filmaš Charles-André Coderre koji ručno izrađene vizuale projicira koristeći 16 i 35 milimetarske slajdove na raznim površinama prilagođenima lokaciji performansa. JIMH bavi se prodiranjem u audio i vizualno iskustvo izvan ustaljenih granica umjetnosti i očekivanja. S glazbene strane, ovo je pokušaj stvaranja moderne arapske eksperimentalne glazbe koja povezuje pjevanje klasične arapske glazbe s elektroničkim skladbama i ekspresivnom produkcijom poteklom iz rocka. Kritičari hvale afektivnu snagu Mumnehovog glasa koji prolazi kroz razne efekte, uz elektronički tretirani bouzouki koji ovaj glazbenik svira. Rezultat je intenzivno preznačavanje »klasične arapske« tradicije, kao i arapske popularne pjesme u suvremeni, kritički i inovativan izraz.

Cijena ulaznice za koncert u preprodaji iznosi 30 kuna, a na dan svirke 40 kuna. Moguće ih je kupiti u Dallas music shopu te na web-stranici Entrio.hr. Početak koncerta zakazan je za 21 sat.

Komentari

komentara