Prodajom ulaznica za humanitarni koncert za radnike brodogradilišta »3. maj« koji je održan prošle subote u sportskoj dvorani »3. maj«, prikupljeno je 21.400 kuna, što znači da je prodano točno 428 ulaznica.

Kako podsjećaju organizatori, ulaznice su prodavane na štandu na Korzu, u Klubu mladih Rijeka te na ulazu u dvoranu. Prema odluci radnika, sav će novac biti uplaćen na račun većinskog Sindikata metalaca Hrvatske-podružnica »3. maj«, a, sukladno prioritetima, sredstva će dalje biti transferirana supružnicima koji oboje rade u brodogradilištu, radnicima s većim brojem djece te trećemajskim zaštitarima koji plaće nisu dobili od rujna prošle godine, a sve vrijeme dolaze na svoja radna mjesta.

Koncert je inicirala stranka Hrvatski laburisti-stranka rada, logističku podršku u pripremi pružili su i SDP, PGS, Akcija mladih, HNS, IDS i HSU.

Sve stranke solidarno podmiruju i tehničke troškove u realizaciji koncerta. Svih honorara, naknada i troškova usluga odrekli su se svi izvođači te Tomislav Juretić (izrada vizualnog rješenja plakata i ulaznica), ZAMP, Tiskara Sušak, Securitas, Rijeka sport i Grad Rijeka.

Komentari

komentara