Najpopularniji DJ svih vremena, a za mnoge i sam simbol ove profesije, veliki Carl Cox, odazvao se pozivu fanova i potvrdio dolazak na Exitovu Dance Arenu sljedećeg ljeta.

Zahvaljujući njemu energija idućeg Exita bit će visoka od samog starta jer nas već prvog dana, u četvrtak, 4. srpnja, očekuje specijalni, trosatni set do najranijih jutarnjih sati. Bit će ovo ujedno i obilježavanje desetogodišnjice slavnog nastupa iz 2009. godine koji se ubraja među najveće zabave u povijesti elektronske muzike.
– To je bilo jedno od mojih najboljih iskustava, potvrdio je Carl Cox i dodao da se na Dance Areni mora nastupati punim srcem: »Novac ne može kupiti taj osjećaj, ovdje moraš dati svoju dušu, biti ono što jesi i to je zaista posebno kod Exita!«

Iako je Coxova veza s Exitom dosta duga i snažna, ipak ga dugo nije bilo na Dance Areni, a glavni razlog za to je njegova odluka od prije nekoliko godina da maksimalno smanji broj nastupa. Zato je svako njegovo pojavljivanje pred publikom danas pravi praznik i jedno od iskustava koje se ne propušta.
– Svi unutar Exit tima smo izuzetno uzbuđeni dolaskom Carla sljedeće godine, izjavio je osnivač festivala Dušan Kovačević i dodao: U pitanju je prava ekskluziva, jer otkako je odlučio prije nekoliko godina smanjiti broj nastupa i pojavljuje se samo u specijalnim prilikama, postavilo se pitanje da li će ikada ponovo doći u naše krajeve. Na sreću, emotivni poziv koji smo mu uputili zajedno s fanovima je dao rezultat i njegov menadžment nam je potvrdio da Carl ima veliku želju vratiti se na Exit, te da je zbog toga odbio višestruko veće ponude nekih zemalja u okruženju. Ono što je sigurno da nas na otvaranju Exita iduće godine očekuje zaista posebna večer i party koja će nesumnjivo ispisati nove stranice povijesti Dance Arene.

Carl Cox

Carl Cox već desetljećima vrijedi za jednog od najtraženijih DJ-eva svijeta, a poslije petnaest sezona njegovih legendarnih Revolution zabava na Ibizi, 2016. godine je Space napustio kao osoba koja je od njega napravila jedan od najvećih klubova na svijetu, poslije čega je Cox neslužbeno okrunjen kao kralj ovog jedinstvenog otoka. Pored toga toga, do 2017. godine vodio je svoj voljeni Global Radio Show koji je, nakon 16 godina postojanja, imao i do 17 milijuna slušatelja tjedno u 35 zemalja.
EXIT festival bit će održan od 4. do 7. srpnja 2019. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a već su potvrđeni i prvi izvođači, među kojima su The Cure, Greta Van Fleet, Carl Cox, Dimitri Vegas&Like Mike, Phil Anselmo&The Illegals, Sofi Tukker, Tarja, The Selecter, kao i gitaristički heroji, Arcturus, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babes i Total Chaos.

Komentari

komentara