U sklopu Seekers And Finders turneje, u zagrebačkoj Tvornici kulture u organizaciji LAA Agency 1. prosinca nastupit će Gogol Bordello, jedan od najimpresivnijih live bendova današnjice. Njihov nastup uveličat će i specijalni gosti, njujorška senzacija Lucky Chops.

Kombinirajući elemente punka i gypsyja s humorom i efektnim, kaotičnim i energičnim scenskim nastupima Gogol Bordello pričaju priču o imigrantima i dijaspori. Vođa benda Eugene Hütz, bježeći od katastrofe u Černobilu, postao je očaran mističnim tonovima gypsy glazbe koja ne pripada mainstreamu, ali s kojom je povezan obiteljskim korijenima. Godine 1999. objavljuju prvi album »Voi-La Intruder« koji predstavlja world music zvuk sviran u punoj punk brzini.

Osam studijskih izdanja kasnije praćenih brojnim turnejama, Eugenovim nezaustavljivim prodorom na art i filmsku scenu te podrškom globalnih zvijezda poput Madonne, Gogol Bordello se s pravom mogu smatrati velikim međunarodnim glazbenim zvijezdama čiju neukrotivu scensku energiju hrvatska publika jako dobro poznaje. Tri godine nakon što su rasprodali Tvornicu kulture vraćaju se na krilima novog albuma »Seekers And Finders« koji će biti objavljen ove godine.

Kao specijalni gosti uz Gogol Bordello nastupit će njujorška brassy funk petorka Lucky Chops. Nastali su 2006., no veliki proboj dogodio se prije dvije godine zahvaljujući snimkama nastupa s metro stanica po cijelom New Yorku. U prodaji su early bird ulaznice po cijeni od 140 kuna, koje se mogu kupiti do 31. kolovoza. Od 1. rujna do 30. studenog za ulaz će trebati izdvojiti 160 kuna, a na dan koncerta 180 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Zagrebu u Dirty old shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shopu (Varšavska 13) i Branimir centru, u Rijeci u Dallas Music Shopu (Splitska 2a), na Eventimovim prodajnim mjestima te na www.eventim.hr.

Komentari

komentara