SACHER je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su “Moja prva ljubav” (Djevojke u ljetnim haljinama), “Totalno drukčiji od drugih”, “Volim slušati radio”, “Ne-običan dan”, “Kradljivac srca”, “Zlato”, kompozitora koji se u svojoj bogatoj karijeri okušao, ne samo u popularnoj glazbi, nego i, vrlo uspješno, u glazbi za film, kazalište i televiziju.

Kako se navodi u press materijalu, “Sacher je više puta u intervjuima rekao da odlazi iz bendova kad dosegnu što su mogli doseći, i kad mu prestanu biti izazov. Publici, naravno, bude žao, ali ako mu to povlačenje iz rutine omogućava da mu nove pjesme zvuče ovako svježe, opraštamo mu, jer u novim pjesmama nema ni traga zamoru materijala, bez obzira što se Sacher ovim poslom bavi punih četrdeset godina.

U novom projektu i ovaj su put okupljeni izuzetni glazbenici, a to ga je, kako sam kaže, i inspiriralo da se uopće vrati u pop-vode i napravi ovakav album.”

“Pjesme su me po noći vukle za noge da ih snimim”, govori Sacher i dodaje, napola u šali, da ga je žena natjerala, jer joj je bio ‘pun kufer polimetričke mikrotonalne glazbe kojom se on bavi zadnjih godina’.

Prvi singl s albuma, pjesma “Mene nisi nikad volila”, naizgled melankoličnog naslova, puca od energije kao uostalom i cijeli album “Biser, ambra, jantar” koji još niste čuli, ali vjerujte nam na riječ.

Žanrovski je i pjesmu i album najbolje opisati kao autorski pop, ili, kao što je još davno jedan kritičar rekao, Sacher-pop – “Slojevit, smrtonosno ozbiljan, a vedar, kao kad iziđe sunce nakon puno kiše, dok je još sve natopljeno.”

Singl prati i originalni video spot u režiji Tvrtka Vidokka Barišića.

Komentari

komentara