Žiri Karlovačko RockOff festivala odabrao je izvođače koji će se na jesen predstaviti na četvrtom izdanju ovoga glazbenog natjecanja.

Na pozornicama festivala ove godine će svirati: Garage in July, Brain Holidays, Jam Ritual, Mel Camino, Mirna, Dno, Ti, ja i moja mama, Dosh Lee, Matt Shaft, EOT, Manntra, Mjuzikl, Harvo Jay, Scarlet Notes, Cubies, Nezahvalnici, Audio Detektiv i Miceks. Pobjednici koncertnih večeri ulaze u superfinale gdje ih očekuju vrijedne nagrade. Podsjetimo da su se ove godine spojili Karlovačko RockOff i Hartera, što će festivalu dati dodatnu glazbenu dimenziju. Ovom prilikom predstavljamo bend Garage in July, visokooktanski swamp ‘n’ roll sastav iz Baranje. Za sebe kažu da su začarani duhom Delte.

Dobar smo bend

Zašto ste se prijavili na Karlovačko RockOff festival?

– Na RockOff smo se prijavili jer smo dobar bend kojeg treba malo pogurati.

Je li vam ovo prvi put da ste na festivalu i imate li slična iskustva?

–Prvi put. Od festivala na kojima smo nastupali najviše se izdvaja Demofest u Banja Luci. To je ogroman i jako važan festival za mlade bendove. To je neprocjenjivo iskustvo.

Što mislite da je presudno za pobjedu na festivalu?

– To je teško reći. Najljepše stvari u glazbi i u životu se događaju kad se ne planira i kad nema pravila.

Kako je došlo do pjesme kojom ste se predstavili na festivalu?

– Bagi, Igor i ja već neko vrijeme razmišljamo kako bi to zvučao Elmore James da je danas živ. Jako volimo blues i strašno nas inspirira groove Delte. To osjećamo kao svoje. Shvatili smo da ako želimo i dalje širiti taj groove da mu trebamo dati da evoluira i da se razvije. Napokon se igramo. Bagi je došao na probu s odličnim riffom, Igor je ubacio bossanovu, a ja sam tome dodao jednostavan tekst, zamišljajući Raya Charlesa kako lupa nogom u trijem i kako taj ritam traje i zvoni do danas i zauvijek. Tako je nastao »Trijem za ples«, pjesma s kojom smo se prijavili na RockOff.

Sjaj u blatu

Što za vas predstavlja pobjeda na festivalu i je li vam važno pobijediti?

– Uopće ne razmišljamo o pobjedi, važnosti pobjede niti o bilo kakvom ishodu ovog festivala. Za nas je velika stvar to što smo upali i mislimo da nam to može pomoći u daljnjem radu.

Što nakon festivala, kakvi su vam planovi za budućnost?

– Nakon festivala, na jesen ove godine, planiramo izbaciti naš novi studijski materijal, EP pod nazivom »Sjaj u blatu«. Sve smo pjesme snimili, sad je u tijeku miksanje. Na EP-u će se naći osam pjesama koje su naš najzreliji materijal dosad. Na ovom smo EP-u prvi put surađivali s našim prijateljem Ivanom Podoreškim. Veliki je užitak snimati i raditi s njim. Jako smo uzbuđeni u vezi novog materijala i jedva čekamo da to izađe van. Preko ljeta ćemo snimiti spot za »Trijem za ples« i 15. srpnja nas očekuje svirka u Banja Luci. Htio bih iskoristiti ovu priliku da se od srca zahvalim našim bratskim bendovima, M.O.R.T.-u i Big Strip Gorili. M.O.R.T.-u jer su nas zvali da im budemo predgrupa u Vintageu, zbog čega smo se baš trgnuli i počeli više raditi. Taj koncert rezultirao je i snimkom na temelju koje smo upali na RockOff. Da njih nema, ne bismo bili na festivalu. Big Strip Gorili se zahvaljujemo na ogromnoj podršci, dobrim savjetima i prijateljstvu. Ova dva benda jako su utjecala na nas.

 

Komentari

komentara