Predvodnici punka i novog vala, kultni riječki Paraf, nakon koncerata u Novom sadu i Beogradu, spremni su za nadolazeće nastupe, a prvi je 13. veljače kada nastupaju na drugom izdanju ljubljanskog AntiValentinova, dok će dva dana kasnije, 15. veljače, energični punkerski nastup održati u zagrebačkom Boćarskom domu na jubilarnom, petom AntiValentinovu.

 

Kombinirane postave u sastavu Valter Kocijančić, Vim Cola, Zdravko Čabrijan, Raoul Varlen, Alen Tibljaš, Vlado Simcich Vava, Deni Šesnić i Iva Močibob regionalnu turneju počeli su 13. prosinca koncertom u prepunoj dvorani novosadskog Firchie Think Tanka, a dan kasnije nastupio je u rasprodanoj sali Amerikana Doma omladine u Beogradu.

Paraf

 

U publici su bili i beogradski glazbenici iz vremena novog vala, među kojima i članovi benda Petar i Zli Vuci, Partibrejkers, Električkni Orgazam. Moćan i uigran band žestokim je nastupima posve iznenadio posjetitelje koji nisu ni slutili da Paraf zvuči razorno kao i prije četrdesetak godina. Iako su mnogi Parafe vidjeli uživo po prvi put, to ih nije spriječilo da uglas pjevaju nezaboravne pjesme kao što su ‘Moj život je novi val’, ‘Rijeka’, ‘Visoki propisi’, ‘Zastave’ i druge, a obje su večeri završile uz duge biseve.

Paraf

 

Povod regionalnoj turneji promocija je respektabilnog CD box-seta ‘Sabrana djela 1976. – 1987.’ i nedavno izdanog, limitiranog vinilnog izdanja legendarnog albuma ‘Zastave’, objavljenog povodom 35. obljetnice od izlaska originalnog albuma, a nastupili su u punom sastavu koji uključuje obje postave s Valterom Kocijančićem i Vim Colom za mikrofonima.

Komentari

komentara