Six Pack Bangers, nedavno oformljena glazbena družina sastavljena od vrhunskih domaćih glazbenika, premijerni nastup pred domaćom publikom imat će u subotu 17. studenog u Harat’s pubu u Rijeci.

 

Raznovrsnu ekipu koja kombinira stranu komercijalnu glazbu i funk, reggae, oldschool r’n’b uz zvukove saksofona, violine i bubnjeva, čini trojka iz Scifidelity Orchestra, poznata iz finala prošlogodišnjeg Supertalenta i troje renomiranih glazbenika. Članovi su MC Frankye Zee, odnosno Fran Žiković, DJ Forthdancer odnosno Svebor Zgurić, Filip Horvat ili DJ Poncije, Joshua Kovačević ili Joshua K sax, Abby the Drummer odnosno Abel Kovačević i Marthy on Violin odnosno Marta Gabriela Bratković. Inicijator projekta je MC Frankye Zee koji u šest godina iza sebe broji više od 480 klubova diljem Hrvatske, od Osijeka preko Istre, Zrća do Splita i Hvara.

MC Frankye Zee

– Svi smo mi već dugo prisutni na domaćoj glazbenoj sceni, no u ovoj formaciji okupio nas je jedan zanimljiv poziv iz Afrike. Naime, prije nekoliko tjedana dobio sam poziv da nastupim u Marrakechu u Maroku, u jednom od deset najboljih afričkih klubova, zahvaljujući organizatoru kojeg sam upoznao ljetos tijekom jednog mog nastupa na Hvaru. Tad sam odlučio okupiti glazbenu ekipu s kojom sam na istoj valnoj duljini, a želja nam je osvojiti ne samo hrvatsku publiku, već i onu stranu, a premijerni nastup zakazan je upravo u riječkom Harat’s pubu. S obzirom da sam u ovom poslu već šest godina, sad nam se dogodio taj jedan boom i vrlo brzo nakon poziva za Marrakech, javila nam se i jedna agencija iz Milana, te Londona. Nakon Rijeke već imamo dogovorene nastupe u Splitu, Zagrebu, Puli, Varaždinu i Čakovcu, a u pregovorima smo i za novogodišnji nastup u Cavtatu, kazao nam je MC Frankye Zee.

 

Uz njega, Six Pack Bangers čine i DJ Poncije, producent koji svira četiri instrumenta i pjeva, DJ Forthdancer, rezident hvarskog kluba Seven, te baletan HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci. Violinistica Marthy studirala je violinu u Zagrebu, Budimpešti i Dallasu, ima dva mastersa i već tri godine živi na relaciji Dallas – Los Angeles. U Dallasu nastupa s raznim simfonijskim orkestrima i ansamblima te kao studijski violinist, izvodeći program od klasike do pop glazbe. Nedavno je postala članicom novonastalog ženskog violinskog tria L’Archestra, a nastupala je i s Maksimom Mrvisom, Oliverom Dragojevićem, te grupama Silente i Adastra. Joshua K je mladi vrhunski saksofonist koji je diplomirao saksofon u Beču, učio od vrhunskih mentora, te sudjelovao na mnogim eventima. Bubnjar Abby svirao je na festivalima u Americi, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Nizozemskoj, Švedskoj, Mađarskoj, Makedoniji, Francuskoj, Sloveniji, Češkoj, Slovačkoj, Bjelorusiji, Ukrajini, Rumunjskoj, Srbiji te BiH. Učio je svirati od svjetski poznatih bubnjara kao što su Adam Newsbam, John Raily, Jimmy Cobb, Jeff Balard i Billy Hart. Svira s October Light, Scifidelity Orchestra s kojima je često na kraćim europskim turnejama. Godinama je već aktivan kao studijski muzičar, a nastupao je s Matijom Dedićem, Oliverom Dragojevićem, Jacquesom Houdekom, sestrama Husar, Zagrebačkom filharmonijom…

Komentari

komentara