U prodaji su ulaznice za koncert američkog sastava Wrekmeister Harmonies koji će uz predgrupu, Asheraah iz Rijeke, 3. svibnja nastupiti u Palach.

Nazvan prema istoimenom filmu redatelja Bele Tara, Wrekemeister Harmonies je projekt glazbenika J.R. Robinsona koji zajedno s Ester Shaw i suradnicima stvara duže kompozicije koje se žanrovski mogu svrstati u drone/ambient/noise/post metal, a nastup u Palachu bit će njihov premijerni koncert u Hrvatskoj. »The Alone Rush« peti je po redu studijski album snažno fokusiran na smrt i izolaciju, čije pjesme jasno prenose emocionalni teret gubitka voljenih osoba.

Ovaj je projekt pod vizionarskom palicom J.R. Robinsona od ranih početaka zamišljen i fokusiran na izvođenje dužih kompozicija na javnim mjestima poput muzejskih prostora, mauzoleja pa čak i mostova.

Kako je oduvijek bio zadivljen idejom prijelaza i transformacije preko granica nečijeg iskupljenja, kroz svoje video i glazbene uratke, Robinson istražuje najmračnije ljudske podražaje i društvene odgovore na njih.

Njegova percepcija života, ustvari je dug i postupan proces propadanja, u kojem svjetlost lako nestaje u tami dok nesvjesne guta zlo modernog društva. Njegova se glazba ne odražava samo na općeprihvaćenu filozofiju života već i na emocionalne reakcije čije je nastavak posljedica.

Najnoviji album »The Alone Rush«, prvi je cjeloviti album glavne poluge benda koju čine JR Robinson i Ester Shaw, snažno fokusiran na smrt i izolaciju, čije kompozicije jasno prenose emocionalni teret kojem su oboje bili izloženi.

JR proces nastanka pjesama opisuje kao atipičnu vezu dvoje ljudi koji proživljavaju slične emotivne i misaone reakcije u satima i satima provedenih konverzacija između njih dvoje samih. Tako su u posljednjih dvije godine interakcije razvili posebnu intuitivnu glazbenu komunikaciju. Kako i sam JR kaže »kao da ste uzeli dva ista kamenčića, stavili ih u torbicu i nosili posvuda sa sobom po svijetu«.

Društvo na pozornici pravit će im domaći dečki, band Asheraah, koji će predstaviti novi materijal EP »Everything Will Fade«. Asheraah je post metal/sludge bend iz Rijeke, usmjeren na stvaranje audio-vizualne sinergije izvođenjem instrumentalne glazbe popraćene video projekcijama. Aktivni su od 2009., a trenutnu postavu benda čine Dubravko (gitara, ritam mašina, sample-ovi), Mario (gitara) i Mirko (vizualni koncept).

Ulaznice po cijeni od 50 kuna dostupne su u riječkom Dallas music shopu Rijeka i putem sustava Entrio. Na dan koncerta trebat će izdvojiti 75 kuna.

Komentari

komentara