Velvet Festival i Radio Roža na Kampusu u dvorištu ispred Filozofskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci sutra, u srijedu, 5. lipnja s početkom u 13 sati organiziraju zagrijavanje za ovogodišnje, četvrto izdanje festivala.


Nastupit će nekoliko izvođača i izvođačica u nešto nekonvencionalnijem izdanju, primjerice riječka multidisciplinarna umjetnica Stephany Stefan će po prvi put imati live DJ set glazbe koja ju je inspirirala za vrijeme stvaranja njezinog debitantskog albuma, a zatim će joj se pridružiti ekipa s Radio Rože i drugi gosti iznenađenja.


Radio Roža je riječki community internet radio nastao iz želje i potrebe za praćenjem nezavisne kulturne scene i raznih kulturnih aktera u Rijeci, promocijom najrazličitijih (underground) žanrova te ljubavi prema gramofonskim pločama. Radio je dom dobio u Omladinskom kulturnom centru Palach gdje su početkom godine njegovi osnivači i suradnici započeli s uređenjem i opremanjem prostora koji će služiti kao radio zajednice, promovirajući razne bendove, izvođače, selektore i druge umjetnike koji djeluju ili gostuju u Rijeci.


Velvet Festival je proslava suvremenog zvuka i kulture koja se održava u živopisnom mediteranskom mjestu Punat na otoku Krku, a ove godine bit će održan 5. i 6. srpnja. Festival je u posljednja tri izdanja dokazao da je jedan od najljepših i najkvalitetnijih malih festivala u Hrvatskoj – programski šaren, smješten u intimnoj atmosferi prirode, na svega nekoliko koraka od mora, s elokventnim glazbenim programom. Prvi je alternativni festival hrvatske produkcije koji jednako zastupa instrumentalnu i elektronsku scenu različitih žanrova, a ove godine nastupaju The Mauskovic Dance Band, Svemirko, BEA1991, YGT (live), BIKINI, DJ Brka, Pepi Jogarde, Softskinson, Asimin Asanof (live), Porto Morto, Levanael, Pseća plaža, Captain Starlight i drugi.


Festivalske ulaznice dostupne su online putem sustava Entrio i na svim Entrio prodajnim mjestima te na fizičkim pozicijama: Dallas Music Shop (Rijeka), Dirty Old Shop (Zagreb). Cijena festivalske ulaznice do 5. srpnja iznosi 119 kuna, dok cijena raste na 150 kuna na ulazu.

 

Komentari

komentara