Motovun Film Festival i ove je godine skrojen po mjeri čovjeka. Na glavnom motovunskom trgu zasvirat će Vojko V, Svemirko i JeboTon Ansambl, a oni su samo dio bogate glazbene ponude u kojoj će posjetitelji moći uživati od 23. do 27. srpnja na motovunskom brdu. Vojko V (a.k.a. Vojko Vrućina) splitski je reper i glazbeni producent poznat po svom radu u bendovima Dječaci i Kiša Metaka, a prošle je godine odlučio ponovo uploviti u solo vode.

Osim što je ove godine osvojio tri Porina, o njegovoj velikoj popularnosti svjedoče i rasprodani koncerti u Splitu, Beogradu, Sarajevu, Mostaru, Čakovcu, dok je rasprodani Dom sportova u Zagrebu zasigurno vrhunac njegove karijere. Zbog svega navedenog Vojku je pripala čast da otvori 22. izdanje Motovun Film Festivala i to u utorak, 23. srpnja.

Nekako istovremeno uz Vojka u hrvatskoj glazbenoj svakodnevici rađala se još jedna jako lijepa priča Svemirko. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini posebnim. Svemirko će na festivalu nastupiti u srijedu, 24. srpnja.

JeboTon ansambl ulični je bend koji već godinama uveseljava Zagrepčane svojim ad hoc svirkama kod Cvjetnog trga. Iza Jebotona se zapravo krije kolektiv zagrebačkih bendova Antidepresiv, Lobotomija, Peglica i Komandos, Porto Morto, Sfumato i Trophy Jump, dok su neki bendovi trenutno u mirovanju ili rasformirani. Momci su krenuli zajedno obrađivati svoje pjesme u akustičnom obliku, kako bi mogli širiti svoju muziku putem uličnih svirki.

Jebotoncima je pripala čast da zatvore Motovun Film Festival u subotu, 27. srpnja.

Ulaznice za 22. Motovun Film Festival već su u pretprodaji po najpovoljnijim cijenama putem servisa KupiUlaznice.hr. Paket Sve po 15 kuna uključuje 10 ulaznica po cijeni od 150 kuna za deset različitih projekcija po vlastitom izboru te mogućnost besplatnog kampiranja.

Komentari

komentara