U okviru svoje koncertne turneje po tadašnjoj Jugoslaviji grupa The Rockin’ Vickers zasvirala je i u Rijeci.

Štoviše, prema dostupnim podacima i napisima u tadašnjim izdanjima Novog lista, bio je to najvjerojatnije prvi inozemni rock koncert na području bivše Jugoslavije. Nastupili su u tadašnjem kinu »Partizan«, a današnjem »Teatru Fenice«.

Bio je to, štoviše, prema dostupnim podacima i napisima u tadašnjim izdanjima Novog lista, najvjerojatnije prvi inozemni rock bend koji je ikad nastupio na području bivše Jugoslavije, pa je sukladno tome izazvao pravu pomutnju.

U noći prije koncerta »nepoznate osobe razbile su izlog kinematografa i odnijele slike ansambla The Rocking Vickers koji će večeras nastupiti u spomenutom kinu« – piše Novi list u izdanju od 9. srpnja 1965. godine.

U tekstu još stoji da će »uprava kinematografa u kojem će večeras nastupiti neobični gosti, partneri britanskih Beatlesa, poduzeti zajedno s organima Narodne milicije izvanredne sigurnosne mjere kako bi huliganski izgredi bili u začetku spriječeni«. Po kasnijim izvještajima čini se da je koncert odlično primljen od mnogobrojne publike, poglavito ženskog dijela.

Komentari

komentara