RIJEKA Riječki rokenrol garage bend Iz@ Medošević & Borgie predstavio je pjesmu »Brodolom/Party«, prvi singl s novog, drugog po redu albuma »Opera u Sydneyu«. Tekst i glazbu potpisuje frontmen Izet Medošević, a u glazbi i aranžmanu mu se pridružio i Berislav Pavišić.

Pjesma pjeva o neuzvraćenoj ljubavi između macho straight heteroseksualca i zaljubljenog gay mladića koji kroz pjesmu na duhovit način objašnjava svoju ljubavnu kalvariju.

»Brodolom/Party« je snimljen u studiju Megaphone u Rijeci, snimao ga je Davor Tomić, a produkciju potpisuje Zoran Medved. Pjesmu je ekranizirao redatelj Tomislav Ćurković, a u spotu glume isključivo članovi benda.

– Pjesma je u glazbenom smislu klasični garage rock’n’roll kojim smo htjeli dati hommage grupama kao što su The Who, T. Rex, stari Partibrejkersi i Vatreni poljubac. Na sam izbor singla utjecala je nama prijateljska mlađa publika kojoj se posebno svidio singl, dok su nešto stariji prijatelji (koji su također čuli album na našim zadnjim koncertima) preferirali neke druge pjesme koje će se čuti kroz videosinglove u dogledno vrijeme.

Mislim da je tema vrlo aktualna i ozbiljna, ali se kroz humorističan tekst može ublažiti i time prihvatiti na normalan i civilizirani način. Humor i dobar rock’n’roll drive liječe sve, rekao je Izet o pjesmi.

Iz@ Medošević & Borgie osnovani su početkom 2016. godine. Priču je pokrenuo Izet Medošević koji je dotad pjevao i svirao u Avlijanerima i OŠ Sulud III. Svoj prvijenac, konceptualni album pod nazivom »Granulo je sunce«, Izet je objavio 2016. godine, nakon čega je započela njegova suradnja s pratećom ritam sekcijom Borgie.

Komentari

komentara