Damir Urban na Facebooku je objavio demo verziju pjesme »Pseća oluja« koju su članovi njegove Četvorke i on snimili svaki u svome domu. Konačna verzija pjesme biti će nešto posebno.


– Kao što smo najavili prije nekoliko dana, objavljujemo demo verziju pjesme »Pseća oluja«. Naime, kad su nam se ranije dogovoreni koncerti počeli odgađati i otkazivati, zbog novonastale situacije s koronavirusom, shvatili smo da će se, barem na neko vrijeme, naš život, kao i životi većine ljudi svijeta, dosta promijeniti. Stoga smo odlučili pronaći novi način kako ipak stvarati i raditi, kako ostati sami, ali ipak svi zajedno. I odlučili smo vama, našoj publici, našim prijateljima i kolegama glazbenicima, dati mogućnost da zajedno napravimo nešto novo.

Svi smo više manje u istoj situaciji, pa zašto ne iskoristiti najbolje od nje i isprobati nešto novo, pokušati se okušati u nečemu u čemu smo svi »amateri« jer nitko od nas i ne zna kako funkcionirati sada, napisao je Urban i nastavio:

– »Pseća oluja« je nastala u našim domovima, za njezinu se demo verziju Urban&4 nisu sastali, svatko od nas je doma snimao svoj dio koji smo onda na kraju samo »spojili«. Našoj maloj akciji se pridružio i naš prijatelj Tomislav Torjanac koji je napravio vizual »Pseće oluje«.

Ono što bismo mi voljeli je da nam se pridružite. Pošaljite nam svoju izvedbu, u bilo kojoj formi, na bilo kojem instrumentu, samo glasom, tiho ili glasno, cijelu ili samo dio, samo audio ili i video i na pseca.oluja@gmail.com.

Na linkovima koji vam dijelimo ćete pronaći: demo verziju pjesme, tekst, harme, instrumentalnu verziju po kojoj možete pjevati, samo vokalnu po kojoj možete svirati. Vaše snimke ćemo prikupljati sljedeća dva tjedna i onda koristeći sve te zapise, napraviti konačnu verziju pjesme, te ćemo tako svi zajedno, ujedinjeni u svojim ostancima kod kuće, biti tvorci i izvođači »Pseće oluje«. Također, ako želite dijeliti vaše snimke, označite nas u objavama (#psecaoluja) da se lakše pratimo.

Mi vjerujemo da je ovo dobra prilika da prvi puta ikad radimo pjesmu zajedno s vama, umjesto da pjesmu radimo sami za vas. Nadamo se da ćemo imati konačnu verziju s velikim brojem izvođača.

Ostanite doma, i kad smo odvojeni pjevajmo i svirajmo zajedno!

Tekst: Sanda Milinković, Katarina Blažević

Komentari

komentara