Ovogodišnje izdanje nudi atraktivan trodnevni glazbeni program u kojem će se predstaviti preko dvadesetak izvođača regionalne i europske alternativne scene, među kojima je finski psych-pop glazbenik Jaakko Eino Kalevi i nizozemska umjetnica BEA1991, trenutno najprogresivniji hrvatski jazz kvartet Chui, kao i domaći macho-pop bend Svemirko.

Drugo izdanje kulturne manifestacije pod imenom Velvet festival bit će održano 13., 14. i 15. kolovoza u Puntu na Krku. Glavni glazbeni program održavat će se na plaži Punta de bij, na dvije festivalske pozornice, dok će se prvog dana festivalske aktivnosti odvijati u samom središtu Punta.

Trodnevni program

Ovogodišnje izdanje publici nudi atraktivan trodnevni glazbeni program u kojem će se predstaviti preko dvadesetak izvođača regionalne i europske alternativne scene među kojima je finski psych-pop glazbenik Jaakko Eino Kalevi i nizozemska umjetnica BEA1991, trenutno najprogresivniji hrvatski jazz kvartet Chui kao i domaći macho-pop bend Svemirko.
BEA1991, amsterdamska glazbenica i producentica engleskog porijekla pravog imena Beatriz de Rijke, bila je među prvim najavljenim izvođačima ovogodišnjeg festivala. Do sad je objavila EP-e »Good Thinking« i »Songs Of 2k11«, a trenutno radi na debitantskom albumu.
U Punat dolazi i već spomenuti Chui, kvartet koji razvija vlastiti izričaj moderne jazz glazbe. Zahvaljujući kombinaciji klupskih ritmova, fuzijskog jazza, rock i plesne elektronske glazbe, Chui je albumima »Chui«, »The Second Arrival« i »Third Sun From The Stone« stekao vjernu publiku u Hrvatskoj i šire. Bend čine: Toni Starešinić na klavijaturama i elektronici, Vojkan Jocić na saksofonu i elektronici, Ivan Levačić na bubnjevima i Konrad Lovrenčić na bas gitari.

Međunarodna suradnja

Na Velvet Festival dolazi i persons from porlock, slovenska neo-psychedelia četvorka iz Ljubljane osnovana 2015. godine. Njihova se glazba sastoji od »razvaljenih« stoner rifova inspiriranih rock glazbom kasnih 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, šizofrenih pop melodija i snenih vokala. Iza sebe imaju debitantski album »Things People Don’t Like«. Ostatak lineupa, između ostalih uključuje izvođače kao što su Nesesari Kakalulu, Them Moose Rush, Ichisan, Lüle (Kompleks) i SZCH.
Osim kvalitetnije glazbene ponude napredak je postignut i u međunarodnoj suradnji koja je ujedno i jedan od ciljeva samog festivala. Ideju su prepoznale srodne organizacije iz Austrije, Mađarske i Slovenije s kojima je dogovorena suradnja, odnosno gostovanja glazbenika. Tako će ovogodišnji Velvet Festival ugostiti tri benda iz Mađarske: The Immigrants, The Beans i Humbugs.

Novi vizualni identitet

Festival je dobio i novi vizualni identitet za koji je odgovoran iskusan dizajner Marko Vuleta-Djukanov.
– Tri dana glazbe na dvije pozornice, raznolika ugostiteljska i gastronomska ponuda te dodatni zabavni sadržaj u vidu sajma ploča, izložbi, performansa i party-broda, garancija su da i ovogodišnji Velvet festival postaje sigurno utočište željnih novih, ali i provjernih glazbenih sladokusaca, poručuju organizatori, mladi entuzijasti iz Punta kojima veliku podrušku pruža ekipa iz Distune promotiona iz Rijeke.
Festivalske ulaznice su već u prodaji po pretprodajnoj cijeni od 80 kn, dok će im na dan festivala cijena biti 100 kn. Moguće ih je kupiti u Dallas music shopu u Rijeci, Dirty Old shopu u Zagrebu i u sustavu Entrio. Sve posjetitelje očekuje i besplatan kamp.

Komentari

komentara