U organizaciji Zaklade Milana Mladenovića ove će se godine prvi put dodijeliti glazbena nagrada koja nosi ime jednog od najistaknutijih rock glazbenika s ovih prostora, pjesnika, skladatelja i frontmena benda Ekatarina Velika, a kako je ona regionalna, na sudjelovanje se pozivaju autori sa svih prostora bivše Jugoslavije.

Uvjet za prijavu je da je djelo objavljeno između 30. lipnja prethodne godine i 30. lipnja tekuće godine, a glazbeni žanr nije strogo određen. Traži se djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti.

Natječaj je otvoren do 30. srpnja, a autori, izdavači ili organizacije prijavljuju djelo na adresi https://www.milanmladenovic.com.

Nagrada se sastoji od povelje i dvije tisuće eura, a dodjeljivat će se svake godine na dan Mladenovićeva rođenja, 21. rujna.
Članovi prvog žirija za dodjelu Milanove nagrade su Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

Zaklada Milana Mladenovića osnovana je na temelju oporuke Milanove majke Danice, s namjerom da se njegova autorska i osobna ostavština sačuva kao cjelina i da se namjeni za kulturne i dobrotvorne svrhe.

Ciljevi Zaklade su, među ostalim, da čuva uspomenu na Milana Mladenovića (Zagreb, 1958. – Beograd, 1994.), brine se o objavljivanju njegovih djela i potiče umjetničko stvaralaštvo dodjeljujući regionalnu muzičku nagradu koja nosi njegovo ime.

Komentari

komentara