Svega tjedan dana nakon početka prodaje rasprodan je headbangers pit, tj. prostor najbliži pozornici, za koncert Iron Maidena u splitskoj Spaladium Areni 27. srpnja, izvijestila je u petak LAA agencija.

Na 30. godišnjicu svog prvog nastupa u Hrvatskoj (Dom sportova u Zagrebu, rujan 1986.), ova institucija žestoke glazbe ponovo dolazi u Split, u sklopu »The Book of Souls« turneje na kojoj će nekoliko puta obići cijeli svijet svirajući kombinaciju novog albuma i »best of« set liste na rasprodanim stadionima, festivalima i arenama. Posebnost novog sastanka Maidena i Splita vjerojatno je i jedan od najmanjih kapaciteta u kojima će britanske legende nastupiti na ovoj turneji. U prodaju je, naime, pušteno svega 11.000 ulaznica, djelomično i zbog velike i raskošne produkcije koja za tu priliku ulazi u Spaladium Arenu.
Velika svjetska turneja krenula je koncertom u Fort Lauderdaleu na Floridi nakon koje slijede Tulsa i Las Vegas. Bend se nakon toga seli u Meksiko te Srednju i Južnu Ameriku da bi se 30. ožujka vratili natrag u njujorški Madison Square Garden. Poslije SAD-a slijede datumi u Japanu, Kini, Australiji, Novom Zelandu i Južnoafričku republiku, poslije kojih Maideni stižu na europsko tlo i to u Njemačku.
Bend je prošli tjedan predstavio svoj novi, veći i poboljšani Boeing 747 oslikan prepoznatljivim Iron Maiden logom koji će 27. srpnja sletjeti u splitsku zračnu luku. Kao i na cijeloj turneji, k nama će ih dovesti kapetan, pjevač Bruce Dickinson, koji nije skriva svoje oduševljenje novim avionom.
U prodaji još ima ulaznica za parter, gornje i donje tribine, te vip sjedenje, navodi organizator.

Komentari

komentara